Правят Иракли курорт за богаташи

Плажът в Иракли

  Едно от най-красивите места по нашето Черноморие – Иракли, отново ще стане недостъпно за обикновените туристи. Още от старта на летния сезон цените в курорта са скочили двойно и дори тройно в сравнение с предишни години. Така сега са достигнали стойности, с които могат да се конкурират дори с най-скъпите курорти по Средиземноморието.

Първите курортисти вече проплакаха, че за пореден сезон досега им с морето силно се е редуцирал. От почти 3 километра плажна ивица днес голяма част попада в концесия на плаж Вая. Мястото, което е известно със своя ситен бял пясък и все още девствена природа, напълно е окепазено от разрасналото се заведение, което напълно съсипва предишната хармония и спокойствие на региона.

„След няколко години съвсем ще заприлича на лудницата в Какао бийч и ще се напълни с всякаква паплач жалват се запалени къмпингари, за които Иракли бе един от последните пристани на спокойствието.

Надутите цени в курорта ще изгонят обикновените хора

Притесненията им са свързани не само с бясното култивиране на дивия плаж, но и с напиращите нагоре и нагоре цени.

Така например допреди години нощувките в района бяха на съвсем поносими цени от около 15 лева на нощ. Сега обаче подобни оферти са истинско изключение. Дори най-елементарното плажуване за ден вече става с непосилна цена. Така например шезлонг и чадър е повече от лукс за обикновения българин.

За да използва тясна плажна ивица близо до водата и да положи морни телеса на сянка, той трябва да се бръкне с 36 лева на ден. За да се избегне възможността някой да влезе гратис в „скъпарската“ част от плажа, пък са сложени табели, които забраняват в нея поставянето на допълнителни шезлонги и чадъри.

„Това е пълно безобразие. Ако не си вземеш чадър от техните, се налага да ходиш 5 минути до водата. Вече не остана място, на което човек да отиде на почивка“, оплакват се дългогодишни фенове на Иракли.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Правят Иракли курорт за богаташи"

  1. Иван   05.07.2013 at 8:01

    Не плажа, а България вече не е, за българите.Ще се махнем пък тогава да видим от кого ще дерат кожи…….

    Отговор
  2. Ралица   04.07.2016 at 23:02

    Вчера бях на плаж Иракли и трябва да ви кажа, че сте в грешка. Луксозната част от плажа за която говорите изобщо не е голяма, тя е само пред бар вая и пред някакви нови бунгала. На останалата част от плажа, където е платено можеш да платиш само чадър (6лв.) или АКО ИСКАШ И ШЕЗЛОНГ. Освен това свободната зона е абсолютно достатъчна, при това се редуват-свободна зона, платена, свободна, платена… Проверявайте си информацията преди да я публикувате.

    Отговор
  3. 1   30.11.2022 at 15:18

    1

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *