Позор! Частен съдебен изпълнител запорира сметките на 70-годишна баба!

село Александрово

Бирник обрече на глад 70-годишна жена от хасковско села, след като я остави без доходи.  Това се е случило, защото частен съдебен изпълнител запорирал сметките й по желание на водното дружество в Стара Загора, съобщават от Haskovo.info.

Жената Златка Пенева от Александрово, получила сметката за вода на дъщеря си, която е починала от рак, от около 1 400 лева. Скандалното е, че частен съдебен изпълнител е запорирал сметките й незаконно. От НОИ всеки месец и удържат на Златка Пенева по 140 лева, от полагаемата и се пенсия.

Де факто тези пари от пенсията и са запорирани. Освен това съдебният изпълнител, Ангелов иска удръжката за водата да бъде по 50 лева. Да, но от пенсията на Пенева, която е 420 лева, се получава да се удържат 190 лева, освен това, тя има теглен кредит и трябва да плаща по 208 лева.

Така тя трябва да живее с по 22 лева на месец. Ужким по закон Българските гражданите са защитени да не им се отнемат всички доходи. До сега няма случаи да е прилаган този закон. И оплаквания до Комисията за защита на потребителите и до Омбудсмана, са последвани от никому ненужни оправдания и нито един защитен човек.

пенсионерката

Но никой не се интересува, дали човекът има да плаща кредити. Хората по форумите се питат, защо всяка банка или монополист у нас може да обяви фалит и вложителите й да изпият по една студена вода, а гражданинът не може да обяви, че не дължи нищо на когото и да било? Защо банката може да фалира, завличайки спестяванията на сума народ, а дълговете на физическите лица към институции остават за поколенията?

Защо се явяват разни крадливи фирменца, които измислят да пускат писма със задължения в пощенските кутии на честните граждани? Човек трябва да се като жонгльор, яко изпечен в общуването с лъжци. Защо сметката на починалата жена не бъде погасен по давност от ВИК?

Толкова ли е закъсал този доставчик, че да обрича на глад пенсионерката? Това се обявява като факт и човекът почва да прави еквилибристики как да живее. Нека да има защита и удобно оправдания за хората като им се осигури грижа от страна на държавата. Народът да бъде обезпечен, защитен във всяка една ситуация, да не го пресрещат мошеници по улицата и с лъжливи обяви за кредити.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *