Плащат на депутати от ГЕРБ от черна каса

Дерутатите от ГЕРБ в Народното събрание
Дерутатите от ГЕРБ в Народното събрание

  Пари на ръка се раздават на депутатите от ГЕРБ, твърдят наши източници от парламента. Народните представители на Борисов и Цветанов получавали едва една трета от възнаграждението си, защото по команда отгоре не се регистрирали в пленарната зала и така отсъствията им се зачитат като неизвинени за които не се взема надница.

Депутатите от ГЕРБ редовно не се регистрират, за да провалят кворума и работата на Народното събрание. Заповедите за това дали да се явят на работа или не, се получавали от близки сътрудници на Бойко Борисов, а решенията се съгласували с Цецка Цачева, която, като бивш председател на парламента, била най-добре запозната с правилника и съответно кога и как може да се провали кворумът с неявяване на работа

Бойко Борисов и Цецка Цачева
Бойко Борисов и Цецка Цачева

Така заради ръководството на партията сред повечето от депутатите от провинцията, които разчитат на заплатата си, назряло недоволство от това, че в края на месеца вземат минимална част от полагаемото. Бунтът на пешките, както в ГЕРБ наричат послушните депутати, обаче бил туширан и от 2 седмици насам вече нямало недоволни.

„Раздават им се пари на ръка като компенсация за липсата на заплати. Това вероятно са спестени средства от времето на мандата. Това е един вид черна каса, но няма как да се докаже, факт е, че повечето от герберите пазаруват в барчето с чисто нови стотачки“, разказва служител в Народното събрание.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *