Петя Славова в тесни връзки с инвеститора на АЕЦ „Белене“

Петя Славова

  Мистериозният кандидат-инвеститор за изграждането на АЕЦ „Белене“ – „Глобал пауър консорциум“, се оказва, че не е нито неизвестен, нито непознат в България. Банкерката с политически чадър Петя Славова от години е в топли връзки с високопоставени шефове от консорциума. Това разкриват отлично осведомени и достоверни източници.

Още от 2008 г. скандалната банкерка е в топли отношения с Анчо Бадев, който е представител за България на една от фирмите в „Глобал пауър консорциум“. Името на този бизнесмен в годините на прехода се свързва с фалиралата „Кристалбанк„.

През 2008 г. обаче той вече е управител и представител у нас на фирмите: „Сцинтек Инк“ – САЩ, „Генко Инженеринг“, „Синтек“ ЛЛС, „ААА TECHNOLOGY & FINANCE“ PLC.

Анчо Бадев става клиент на клон „Централен“ на „Инвестбанк“ АД. Веднага му дават преференции за банково обслужване.

Неговата индонезийска съпруга – Ана Мария Сри Поернавати, незнайно защо приписала си титлата принцеса, се ползва от същите екстри в трезора.

Петя Славова дотолкова задълбочава бизнес отношенията си с Анчо Бадев, че незаконно му издава необезпечени банкови гаранции в полза на БАН, „НЕК“ АД и други държавни ведомства. Срещу това през 2009 г. те сключват предварителни договори за покупко-продажба на недвижими имоти, собственост на фирми на самата Петя Славова. Списъкът е много любопитен. Сред тях са онези 2600 декара гори в гр. Дулово, придобити от дружеството „Ар Пи Ем“ ЕООД от община Дулово с формална обществена поръчка със съдействието на кмета на градчето Митхат Табаков. Както е известно, Табаков беше депутат от ДПС и отиде на съд точно заради обществените поръчки. В списъка е и дворното място с хотел в гр. Поморие, придобити от „феста холдинг“ АД от бизнесмена Васил Божков.

Източниците са категорични, че има документи, които доказват връзката на американските компании с тези на Петя Славова, които са шокиращи. След направена проверка в нотариалните регистри се оказва, че такива сделки не са вписани. Това е чиста проба пране на пари, което може да се направи само с политически чадър.

Тези икономически свързаности на щатската компания „Глобал пауър консорциум“ пораждат огромните подозрения кой е реалният кандидат за изграждането на АЕЦ „Белене“ и дали това не е правителството на Борисов.

През последните няколко години Петя Славова се е скрила под политическия чадър опънат от вътрешния министър Цветан Цветанов, премиера Борисов и банкера на властта Цветан Василев. В началото на годината бе направена публично известна връзката на Петя Славова с властта след неуспешната бизнес визита на делегацията в Катар, както и връзката на Георги Цветанов – основен свидетел по делото .”Октопод“, с Петя Славова и Цветан Цветанов.

През 2011 г. стана известно, че точно в Корпоративна търговска банка на Цветан Василев и в „Инвестбанк“ АД на Петя Славова са вложени на депозити държавните пари. Неотдавна Петя Славова стана и акционер й в Корпоративна търговска банка срещу покупката на новоемитирани 25 000 броя акции. Правителството и лично Борисов заявиха пред медиите и парламента голямо „учудване“ за кандидат-инвеститора за АЕЦ „Белене“. Заявиха, че нямат никаква представа кой всъщност стои зад „Глобал пауър консорциум“.

Не толкова известни до този момент са и бизнес партньорствата на „Инвестбанк“ АД с „НЕК“ ЕАД и АЕЦ „Козлодуй“. Двете енергийни дружества са основни депозанти на парични ресурси в банката на Славова още от 2008 година.

Дали инвестицията за изграждането на АЕЦ „Белене“ не е поредното завоевание на Борисов чрез атомните пионки Славова и Бадев? Въпросът остава отворен.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *