Партизанската внучка Лили Павлова предаде дядо си

В студиото на Би Ти Ви бившата министърка Лили громи комунистите
В студиото на Би Ти Ви бившата министърка Лили громи комунистите

  Бившият министър на регионалното развитие и строителството в предишното правителство Лиляна Павлова е получила ексклузивна задача от ГЕРБ да атакува сегашните управляващи, обвинявайки ги, че са комунисти, научихме от свои източници сред ексуправляващите.

Министър Лили, както я наричаше Бойко, се появи през миналата седмица в сутрешния блок на Би Ти Ви и заяви, че Орешарски връща страната в годините на плановата икономика, характерна за на соца. Тя дори заяви, че премиерът е заминал за световния икономически форум в Китай, за да се отчита на тамошната комунистическа партия.

Дамата с Рубенсови форми отсече, че днешните управляващи са некомпетентни и безпомощни. Помолена от водещата Генка Шикерова да поясни каква е стратегията на опозицията за бъдещето на страната, Павлова повтори многократно: „Нашият приоритет е да има нови избори и промени в Изборния кодекс“. На основателната забележка, че това не е стратегия, Лили продължи да повтаря заучените фрази.

Отгоре на всичко извади лист, на който си бе записала определението, дадено в Уикипедия за диктатура. Дефиницията й бе необходима, за да подкрепи тезата си, че днес живеем в тоталитаризъм.

Лиляна Павлова „Лили е любимката на Борисов и явно има намерение да се върне отново на власт. Парадоксът е, че е най-малкото неприлично внучка на партизанин да говори за лошите комунисти. Трябва да изпитва поне малко свян към паметта на фамилията си, благодарение на която живееше в баровската кооперация на ЦК на БКП на столичния булевард „Джеймс Баучър“, коментират съратници на дядо й Георги Павлов.

Той е партизанин от бригадата „Чавдар“, което за първи път съобщи пред журналисти приживе режисьорката Иванка Гръбчева, живяла дълго време с него в същата кооперация.

След 9 септември 1944 година Георги Павлов заема високи постове, бил е член на ЦК на БКП, министър на химията и металургията и председател на Комитета за опазване на природната среда. Министър Павлова пък е кръстена на името на баба си Лиляна, която е била политзатворник преди 1944 година.

„Децата не са длъжни да тръгнат по стъпките на родителите си и е допустимо да имат идейни различия с тях. Не е обаче особено прилично да си израснал с привилегиите на комунистическата номенклатура, а при смяната на политическата система да се възмущаваш, че тя е съществувала“, негодуват хората, които са познавали дядо й Георги Павлов.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *