От 2008 до сега сме загубили 426 хил. работни места!

Опашките стават огромни

Тревожната статистика сочи, е официално у нас са загубени 426 хиляди работни места в България от 2008 до сега. А, колко действително са загубени никой не се наема да гадае.

Тези работни места за отишли в небитието заради рецесията обхванала страната, алармират от Националния статистически институт (НСИ). Безработните българи на възраст между 25-64 години в момента са 1.1 милиона души или цели 15% от населението на България.

Така картината на демографското население у нас, от страна на пазара на труда, изглежда все по-притеснително, казват от експертите от Industry Watch. Специалистите смятат, че нашата страна е пред гигантско преструктуриране на пазара на труда, което включва безработните, не работили в близките 6-12 месеца.

Безработни

Освен това експертите на Industry Watch се изказват, че бързият оборот на работните места у нас  е главно условие за плавното преструктуриране на икономиката в България. Икономистите смятат, че безработните да оцелеят в условията на колосални съкращения, те трябва да са изключително гъвкави. Трябва да са проактивни, инициативни, амбициозни и продуктивни.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/qSaif5pYljk

Още сензации:

loading...

Един отговор за "От 2008 до сега сме загубили 426 хил. работни места!"

  1. Lyudmila   07.09.2012 at 19:56

    Xa,15% ot 25-65godini….a tuk vklychvame li tezi koito sa izbqgali ot Bulgariq ???…Imenno zashtoto sa guvkavi,proaktivni,ambiziozni…veche ne sa chast ot granicite na stranata ni….A kolko puk ambiziozen da si,bez rabota,bez pari,bez hrana,bez vuzmojnosti…Koi politik iska da izprobva „guvkavostta“ na vseki vtori bulgarin?????

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *