Нулева година в университетите ако бунтовете продължат

Университетите студенти  Нулева година заплашва Софийския университет и останалите висши учебни заведения, ако протестите продължат повече от месец. Това разкриха представители на Академичния съвет на най-авторитетното ни висше учебно заведение.

ПротестиращиАлма матер ще обяви нулева година, защото не могат да се провеждат нормални учебни занимания а и няма кога да бъдат компенсирани.

Подобна е ситуацията и с Нов български университет, НАТФИЗ, й Великотърновския университет, Пловдивския университет и Техническия университет в София. Позициите на академичната Протестиращи студентиобщност са разединени, но все повече се чуват гласове против блокадите, защото прекъсването на лекциите ще е пагубно. Съветът на ректорите също се обяви срещу методите на протест.

Най-мощната вълна на недоволство от очертаващия се провал на учебната година тръгва сред разгневени родители от страната. Във времето на тежка икономическа криза майки и бащи вадят последни скътани спестявания, за да могат децата да учат в София, Пловдив или Велико Търново, но в същото време се оказва, че издръжката е хвърлена на вятъра. „Няма откъде да взема пари, за да дам на дъщеря ми да учи още една година в София. И аз съм за това в държавата да се възстановят демокрацията и върховенството на закона, но не съм съгласен това да става отново за сметка на обикновените хора. Политиците и богатите бизнесмени нямат проблеми, защото техните деца учат в скъпи западноевропейски и американски колежи. Нашите деца пак трябва да свършат работата на някой, който се бори за кокала. Ако това продължи, ще създадем инициативен комитет от родители за прекратяване на блокадите в университетите“, декларира пред репортер Христо Симеонов от Ямбол.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *