Новият US- посланик в София: Приоритетите ми са роми, корупция и шистов газ!

Марси Райс

Новият дипломат номер едно на САЩ в България се казва Марси Райс. Както самата тя си признава , нейната основна задача в София щяла да бъде да премахне мораториума върху добива на шистов газ в България.

Това се разбра от нейния доклад пред Конгреса на САЩ преди гласуването на кандидатурата и за посланик  в България на 7 този месец. Другите приоритети, на които ще наблегне американската дипломация са  интеграцията на ромите у нас, съвети в борбата с организираната престъпност и корупция, и борба за диверсификацията на енергийните източници в България.

Шистов газ

Защото ние получаваме  газ и нефт предимно от Русия, факт, който тревожи Големия брат, но за съжаление няма дори теоретична възможност за внос на горива от другаде. Затова единствената възможност за диверсификация е добив на газ и шистов газ в България, отчитат американските дипломати. Джеймс Уорлик, сегашният  амбасадор на САЩ се издъни в опитите си мораториумът да бъде отменен.

ромите са приоритет за САЩ

Според запознати това е и главната причина той да бъде отзован и привикан на „червеното килимче“ във Вашингтон. Неговата съдба бе решена от държавния секретар Хилари Клинтън. Дори тя дойде да се кара на правителството за този мораториум, като изтъкна, че точенето на шистов газ у нас е важна задача пред американската политика на Балканите и важен търговски ресурс за американски технологии в страната.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/Sj884EYCSGw

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *