Новата спортна министърка Мариана Георгиева – говори на диалект!

Министърът на спорта Мариана Георгиева

  Новата министърка на спорта Мариана Георгиева втрещи аудиторията си по време на първите си телевизионни интервюта. Оказа се, че професорката по синтаксис употребява странни архаични изрази някои от които непонятни за тийнейджърите, за които ще отговаря. Любимият израз на г-жа Георгиева е: „така щото младите да разберат…“, който тя повтаря многократно. Избирането на Мариана Георгиева за спортен шеф разбуни най-вече духовете на спортистите.

„Какъв министър ще ни бъде, след като никога не се е затичвала в час по физическо!“, ядоса се Пламен Константинов. Любопитното е, че самата министърка обяви при приемането на поста, че като млада е тренирала волейбол. На въпрос обаче дали знае колко медала е спечелила България на последните олимпийски игри, тя се измъкна: Числата нямат значение. Георгиева се аргументира, че големият гимнастик Данчо Йовчев ще поеме управлението на спорта, а тя ще се заеме с младежта.

Зевзеци я нарекоха светило на спортния синтаксис и се пошегуваха, че ще прави диктовки на спортистите през свободното им време. Така щяла да усъвършенства изразните средства на шампионите, което определено ще бъде полезно дело.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *