Николай Бареков: Новият ми новинарски канал – NEWS 7 е копие на CNN

Николай Бареков

  CNN e отрязала Николай Бареков за ексклузивно представителство в региона, научихме от достоверни източници.

Преди два месеца Николай Бареков се похвали, че новият новинарски канал, който ще тръгне на мястото на ББТ – NEWS 7, се превръща в нещо като CNN на Балканите. Идеята е била той да се казва CNN България. Напористият водещ дори обяви серия от различни форми на сътрудничество и за доказателство се снима в централата на голямата медия на фона на нейното лого.

Амбициите на проправителствения журналист били новата новинарска телевизия да е копие на CNN Турция и CNN Русия, които излизат с логото на американския гигант и на практика са местни клонове на глобалната телевизионна мрежа. Истината се оказа далеч по-различна и прозаична. Бареков е платил правата за излъчване на някои предавания и репортажи на CNN, което може да направи всяка медия срещу съответната сума.

Друг е въпросът, че от това няма особен смисъл, тъй като става дума за големи пари, а интересът към новините на CNN в България надали достига и един процент от телевизионната аудитория. Банкерът Цветан Василев се е изръсил с доста пари само за да може Бареков да се похвали, че има вземане даване със CNN, смеят се телевизионни експерти, които се забавляват с поредната мегаломанска треска на бившия чалга водещ от Пловдив.

Друг е въпросът, че парите, които се наливат в новата телевизия и ТВ7, са на българските данъкоплатци и това никак не е смешно, коментираха експертите.

Сметките и на двете медии те работят на загуба и няма никакъв шанс инвестициите, които се наливат в тях, да бъдат възвърнати. От бизнес гледна точка почти всички медии, свързани с Търговска корпоративна банка, в която държавата държи 80% от активите си, работят на загуба.

Изключение правят вестниците „Телеграф“ и „Уикенд“.

През последния месец ТВ7 привлече много журналисти и сред които Мартин Карбовски, продуцентите Иван и Андрей и други. Напоследък усилено се рекламира риалитито „Къртицата“, в което звезди ще живеят с обикновени хора. То ще продължи 3 месеца и се очертава като една от най-високобюджетните продукции, правени у нас. За телевизионните трансфери и привличането на водещи главно от „Нова“ са похарчени и ще бъдат похарчени десетки милиони, твърдят информаторите. На някои от журналистите за една година са обещани толкова пари, колкото в „Нова“ биха взели за три.

„Това е ненормално и финансовата пирамида ще рухне рано или късно“, твърдят анализатори на медийния пазар.

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Николай Бареков: Новият ми новинарски канал – NEWS 7 е копие на CNN"

  1. Pingback: risks of hydroxychloroquine

  2. Pingback: can you use expired tadalafil

  3. Pingback: hydroxychloroquine drug trial results

  4. Pingback: ivermectin dose for scabies adults

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *