Нелеп гаф! bTV илюстрира смъртта на Леда Милева със снимка на тъкачката Лиляна Димитрова

Лиляна Димитрова

  Единствено столичен вестник разкри големия гаф, който се разнесе в медийното пространство след кончината на писателката Леда Милева.

Съобщавайки за тъжното събитие, новините на Би Ти Ви го илюстрираха със снимка на тъкачката Лиляна Димитрова, два пъти герой на социалистическия труд.

Жената си е жива и здрава, наскоро даде поредното си интервю за пенсионерски седмичник №1 „Минаха години“. След използването на нейна снимка сама потърсила за съдействие редакцията.

2013 г. Лиляна Димитровас корицата на „Жената днес“, за която тя позира през 1960 г. 

„Много хора помислили, че нещо се е случило с мен. Започнаха да звънят на близките ми. Много излишни неприятности се създадоха само за миг“, споделя Лиляна Димитрова пред любимото си издание.

Грешката се повтаря и в няколко вестника. Никой досега не е потърсил ветеранката на труда за извинение. Разтревожена, тя пояснява, че снимката, която някои представят за младата Леда Милева, е правена за списание „Жената днес“ през 1960 г. Практиката в онова време е
на кориците да греят не само киноактриси, но и героини на труда.

„На пръв поглед грешката може да изглежда невинна, смешна, даже сладка – нали в такива случаи се казва, че на такъв човек му умира злото и ще живее дълго. Пожелаваме го от сърце на Лиляна Димитрова! Но плашеща е тоталната некомпетентност, която трайно се настанява в медиите, а те нехаят за своята отговорност като източници на информация. Годините на прехода създадоха планини от невежество, но и пропасти между поколенията. Този нелеп гаф е симптоматика на задълбочаващите се негативни процеси“, коментират от столичния ежедневник.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *