Мирослав Найденов: Няма драстичен скок на цените на храните!

Мирослав Найденов

Според министър Мирослав Найденов нямало да има драстично повишаване на цените на хляба. Въпреки, че зърно производителите дадоха негативни прогнози за реколтата, няма да има поскъпване, заяви Найденов.

Причината за това е, че държавата реагирала незабавно и започнали плащанията към селскостопанските производители. Така започнали по-рано да изплащат субсидиите, което нормално се прави през декември, на глава добитък за крави, овце, кози и т.н.

Освен това, подчерта той, че т.н. замразяване на цените на основните продукти, изиграло своята положителна роля, въпреки негативните коментари от опозицията.

Цените на едро на основните храни скочиха с 9 процента за месец

Така тези замразени цени, позволили на социално слабите също да си позволят хранителни продукти, който иначе биха били недостъпни за тях, хвали се министъра.

Без да позовава причините, защо хората са изпаднали в подобно положение. Трябва да кажем, че качеството на храната със замразени цени е  много ниско. Министър Найденов се похвали, че ако не е бил той и неговите усилия, сега нещата са щели да са много по-драматични, категоричен е той.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/SoDSN-TxA6o

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *