Мизерия и развалена храна мори обитателите на домовете за стари хора!

домът за стари хора село Гърчиново

Мизерията и старата храна мори хората, живеещи в дом за стари хора. За това алармират роднини на обитателите в домa за стари хора в търговищкото село Гърчиново.

Според тях в дома на старците се давала мухлясала храна, а условията на живот са непоносими. Според запознати дори било чудно как оцеляват възрастните хора при тези условия. Дограмата на прозорците е олющена и изметната,  тоалетната е неподдържана, всичко е потънало в мръсотия и прах. В интерес на истината наскоро е правен и частичен ремонт.

Но и до сега стаите са претъпкани с легла, а мизерията те обгръща отвсякъде. Яденето на пенсионерите се приготвяло в детската градина на селото, след което се разсипва по чиниите на място.

Пенсионер в България е равнозначно на беден

Странното е,че документите за използваните продукти не може да бъдат разчетени дори и от тези, които са ги попълвали, това е картинката на един средно статистически старчески дом в България.

Не, че всички домове за възрастни хора у нас са такива, но при повечето картинката е същата, с малки изключения. Въпреки, че хората си дават почти цялата пенсия за издръжка на домовете, се питаме докога нашите баби и дядовци ще живеят в подобна мизерия и дали са заслужили подобно отношение на стари години? Докога ще се грижим кокошките да са щастливи, а старите хора остават нещастни?
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/h3JCzlepzN4

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Мизерия и развалена храна мори обитателите на домовете за стари хора!"

  1. супермаркет   20.11.2014 at 9:13

    Много е тъжно,това което се случва по тези домове.Тъжно е за хората,които позволяват и дават тази развалена и стара храна.Та нали самите те също имат родители,как биха се почувствали ако разберат че те ядът такава.Все едно я дават лично. Където отидоха ценностите и уважението ни към тези,които са ни отгледали и възпитали. Надявам се този сериозен проблем да се разреши и хората да поемат здравословна и прясна храна понеже го заслужават.

    Отговор
  2. дом за стари хора   03.11.2015 at 9:56

    До кога ще продължава геноцида срещу нашите родители, незнам, но това не е най-малкото човешко да не говорим за честност…

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *