Местят съдиите във Външно министерство, а дипломатите – във военното НДК!

В момента правителството подготвя поредната грандиозна рокада на държавни чиновници. Този път идеята стресна чиновниците от съда и външно министерство.

Този понеделник служителите на външно министерство, разположили се в сградата на “Александър Жендов”2 в София били сюрпризирани от поредната нова идея, да освободят бюрата си за сметка на съдиите от Софийски районен съд. Според този неочакван за всички логистичен план, Министерството на Външните Работи на България, трябва да се премести в прословутото военно НДК до петте кюшета в столицата.

Външно министерство отстъпва сградата си на Софийския районен съд

За сега няма реакция от министъра на външните работи Николай Младенов, но упорито се носи слухът, че дипломатите били бесни на това решение и даже вече подготвили мотивите защо тази промяна не бива да се случва. Решението за смяната на сградите било взето след среща на премиера, вътрешният министър Цветан Цветанов и шефката на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева на морето в „Евксиноград“.

Военното НДК

На тази среща тримата били обсъдили жилищният проблем на СРС. Какво ще стане не е ясно, но дипломатите са притеснени от преместването, защото визовият център на „Александър Жендов“ 2 бил направен точно по строго определени изисквания на Шенгенското споразумение, а компютрите на центъра са свързани с всичките гранични контролно-пропусквателни пунктове на България и с над 80 наши консулски служби в чужбина.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/Ti1Zr7zRsLI

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *