Малоумието на ГЕРБ: Фирмите да пестят, като назначават младежи!

Министър Тотю Младенов

Ново „гениално” решение на проблема с младежката безработица намериха експертите на ГЕРБ. Министър Тотю Младенов предлага данъчни облекчения на фирмите, който наемат безработни младежи.

С такава законова промяна излезе пред обществото социалният министър Тотю Младенов. Неговото предложение е „компаниите да намаляват финансовите си резултати преди облагане с разходите за заплати и осигуровки на новоназначени служители до 29 годишна възраст”.

Така промяната щяла да залегне в готвените тепърва поправки на Закона за корпоративното подоходно облагане. Че мерки са нужни са нужни са, че ние имаме най-висока младежка безработица, това е факт- младежката безработица у нас е около 30% или с 10 на сто над средната за Европа.

има ли решение на проблема с младежката безработица

Но това ли е начинът? Практически ще излезе, че  шефовете ще наемат младежи за няколко месеца на пробен период с минимална заплата и аут.

След това повтаряме процедурата наново следващите няколко месеца на пробен период. Така в България се прави бизнес и пари и се карат скъпи коли. Такава фирма е i:FAO, която не е фалирала точно заради практиката да оцелява с такива средства. Тя е една от всичките.

А реално проблемите на младите няма да се решат с шест месеца до една година работа, ами след това? Дали са помислили или това е поредното „гениално” хрумване за точене на държавни средства и оцеляване на лъжливи фирмички?

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/k9b-eSI5NlE

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *