Майкъла реже Стойчо Младенов за селекцията в ЦСКА

Стойчо Младенов и Георги Илиев-Майкъла (вдясно)

  Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла и старши треньорът на тима Стойчо Младенов имат сериозни разминавания по селекцията, научихме от достоверен източник.

Двамата са направили среща, на която са обсъдили бъдещето на „червените“ и са изложили вижданията си за развитието на клуба в дългосрочен план. От разговорите обаче си проличало, че възгледите на Илиев и Младенов доста се различават. Майкьла изготвил план, който предвиждал драстично намаляване на бюджета, а наставникът искал над 1 млн. евро за нови футболисти.

Стойчо Младенов

Новият силен човек на „Армията“ сьщо не споделял желанието му през зимата съставът да бъде изцяло променен. Стойчо изискал сериозна сума за трансфери, като смятал да доведе класни чужденци. Според него само с такива, и то на възраст между 28-31 години, ЦСКА може да гони титлата. Теорията на Екзекутора била, че в България нямало футболисти, с които безпроблемно може да се триумфира в първенството и след това да се преследва Шампионската лига или Лига Европа. „Нашите играчи не са научени на най-елементарните стъпки във футбола. Не може да уча 26-27- годишни футболисти как да се позиционират при центриране и как да избягват засадите. С такъв материал няма как да искаме да играем в евротурнирите“, заявил на срещата Младенов.

Георги Илиев-Майкъла

Изпълнителният директор Георги Илиев веднага опонирал на старши треньора, като му заявил, че чужденците, които идват у нас са хрантутници и единствено източват ЦСКА. Той дал за пример доведените през миналото първенство Иван Боладо, Антонио Томас и Георгеан Паун. Триото прибираше по 15 000 евро на месец, а не помогна с нищо за повишаване нивото на отбора. Освен това Майкъла нямал много доверие на Младенов по отношение на селекцията и привличането на състезатели. Той имал съмнения, че кълнящият се в любов към ЦСКА специалист е трупал пари на гърба на клуба. Преди известно време португалският мениджър Франсиско Морено потвърди, че Стойчо Младенов е взел 10 000 евро комисиона по трансфера на Нилсон Антонио. Агентът е видял платежен документ, който доказва далаверата.

Точно заради това изпълнителният директор на „червените“ лично ще се занимава с привличането на нови футболисти и ще се стреми максимално да ограничи ролята на Младенов в процеса. Погледът на ръководството щял да се насочи предимно към българския пазар. Запознати с делата в Борисовата градина споделят, че Илиев и Паро Никодимов са набелязали играчи от „Литекс“ и „Ботев“ (Пд). „Няма да даваме пари за чужденци. Ако случайно привлечем такива, то те ще бъдат свободни агенти и задължително ще трябва да са с класа над българите“, била философията на директора.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *