Лиляна Павлова: Нека Мая Манолова да помага при проверката на подписите за референдума!

Лиляна Павлова

Според закона, за да има народно допитване, трябва да има събрани поне 500 000 реални подписа. Преди време левицата внесе над 800 000 подписа на граждани, подкрепящи идеята за АЕЦ Белене.

Сега, пак според закона, Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване” трябва да направи  проверка на всеки един подпис, заради изискването да има имена, адрес и ЕГН.

Мая Манолова

Но за съжаление на левицата, този процес може да се проточи доста дълго във времето, защото повечето от служителите на ГРАО са в лятна отпуска. Това разгневи червената депутатка Мая Манолова и тя изрази съмнение, че нарочно се бави проверката. По повод това изказване, министър Лиляна Павлова покани червената фурия да дойде и да проверява подписите заедно със служителите на административното обслужване, като обеща до няколко месеца да бъде приключено с тази проверка.  В случай, че ГРАО установи, че 500 000 от събраните подписи са реални, Народното Събрание, ще разгледа темата за АЕЦ „Белене“ и насрочи допитване на народа ЗА или ПРОТИВ АЕЦ-а.

АЕЦ Белене

Но дори и да са събрани подписите, и да са реални, пак депутатите имат вратичка. Парламентът не може да откаже провеждането на референдум, но може да измени въпроса, без да променя смисъла на допитването. От ГЕРБ вече дадоха заявка, че има и такъв вариант.

http://youtu.be/QSE2grkfYOk

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *