Меглена Кунева най-мразена в селото на дядо си

Меглена Кунева не й пука за бедстващите в порутени от трусове къщи в Генерал Тошево
Меглена Кунева не й пука за бедстващите в порутени от трусове къщи в Генерал Тошево

  Шефката на „България на гражданите“ Меглена Кунева е най-мразеният човек във вечно люлеещото се от трусове Генерал Тошево. Макар че в селото някога е живял нейният дядо, пишман демократката нехае за бедите, сполетели жителите му и не им е помогнала с нищо въпреки празните си обещания.

А хората вече четири години заспиват с ужас, очакващи поредното земетресение да напука и съсипе домовете им. Живеещите в пропукани къщи пък не са получили и лев обезщетение въпреки застраховките.

Бившата еврокомисарка обаче стъпила в селото един единствен път, и то преди изборите, след което тотално забравила за рухналите къщи разбитите стени и пропадналите покриви на домовете. „Дойде, премина набързо през главната улица с високите токчета, каза няколко думи и си тръгна“, разказа възрастна жена, която живее в къща с дълбоко пропукани стени, а няма пари за ремонт.

След земетресенията голяма част от покривите на къщите в Генерал Тошево са рухнали
След земетресенията голяма част от покривите на къщите в Генерал Тошево са рухнали

При визитата си Кунева не пожелала да изслуша докрай оплакванията на пострадалите хора, а излъгала, че ще дойде отново, но повече не се появила.

В същото време в Генерал Тошево всяка вечер си лягат с торбички с провизии и документи, за да са готови да бягат от къщите си при силно земетресение. През последните 4 години всяка седмица селото, което е в една от най-сеизмичните ни зони, се люлее, съпроводено с ужасяващ звук като от гръм, а къщите буквално танцуват, след което зейват страшни пукнатини. Хората даже се усъмниха, че в старата мина „Васил Коларов“ правят взривявания, за които се мълчи. Кметът Иван Николов обаче след разговор със сеизмолози успял да обясни, че грохотът е от разместването на земята, а не от взривове.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *