Кирил Домусчиев хвърлил око на Б група

Кирил Домусчиев

  Склед като вече втора година дърпа конците в А група, собственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев ще стане основен фактор и във втория ешелон на българския футбол. Той възнамерява да купи някои от затъващите клубове, като ги възроди с играчи от школата в Разград, научихме от достоверен източник. При избора му щяло да натежи това кой отбор с какви бази разполага и на каква цена може да се сдобие с акциите му.

Със сигурност единият от тимовете щял да бъде славният в миналото „Спартак“ (Варна). В момента „соколите“ са на 7-о място в Б група и нямат победа в последните 4 мача. Собственик на клуба е варненската ин-фраструктурна фирма „Инжстрой Холдинг“. Тя е мажоритарен носител на акциите на „Спортен комплекс Спартак“ и фК „Спартак 1918″.

Според информации новият собственик на отбора няма да бъде Кирил Домусчиев, а брат му Георги Домусчиев. След като придобият акциите, босовете от Разград планирали да изградят няколко терена за децата, да построят общежития за тях, както и да обновят клубния стадион. Цялостната идея била момчетата, които ще пристигнат от Разград, както и тези, които в момента са в „Спартак“, да натрупат опит в Б група.

После най-добрите от тях щели да се върнат в „Лудогорец“, да поиграят един сезон там, а по-късно да бъдат продадени за много пари в чужбина.

Досега Кирил Домусчиев умишлено не продава своите футболисти. С този ход той цели да повиши интереса на западните клубове към играчите и така цената им да скочи. В Разград усилено се говори, че поради тази причина през лятото босът е отхвърлил няколко оферти за Марселиньо, Светослав Дяков и Иван Стоянов.

Освен на „Спартак“ (Варна) собственикът на „Лудогорец“ е хвърлил око и на 5-ия в югозападната В група „Пирин“ (Благоевград). Школата на благоевградчани е известна с многото класни футболисти, които са излизали оттам, и именно затова Домусчиев се е насочил в тази посока. Много е вероятно под негова шапка да преминат още „Дунав“ (Русе) и „Септември“ (Симитли).

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *