Катуница пак въстана срещу Цар Киро

Кирил Рашков - Цар Киро
Кирил Рашков – Цар Киро

  Катуница е притихнала в трепетно очакване. Предстоящото излизане на „спиртния“ аристократ Цар Киро от пловдивския затвор хвърли в паника жителите на селото, което пропищя от всекидневните ромските набези и най-вече от кървавото меле, което се разигра преди две години навръх 22 септември – Деня на независимостта на България.

„Кръв ще се лее, ако Цар Киро, царица Костадинка, принцеса Софка, принц Ангел или който и да е от семейството му стъпи отново в селото. Тези хора нямат място тук. Изключително жестоки и нагли са, свикнали са всички да им угаждат, да ги търпят и да им се подчиняват. В памет на Ангелчо и на другарчето му Павел ще се бием, без да се интересуваме дали ще извикат жандармерията да ги пази, дали политиците ще им слугуват, а журналистите възхваляват. Животът на Цар Киро не струва много – един патрон, нищо пари“, коментират яростно в селото.

Припомняме, че 19-годишният Ангел Петров бе прегазен и влачен от микробус, управляван от Симеон Йосифов, приближен на мургавата фамилия. Ако се вярва на мълвата, бруталното убийство било планирано по заръка на самия цигански баровец, който се дразнел от факта, че има за съседи „гяури“ – така Кирил Рашков нарича българите.

Стара вражда тлеела между комшиите и заради битови неуредици. Най-виновно било кучето на Петрови, което денонощно лаело по мургавелковците… Именно то било прегазено на улицата, малко преди да намери смъртта си и Ангел.

"Царският дворец" на Рашкови опожарен и разграбен
„Царският дворец“ на Рашкови опожарен и разграбен

2 години по-късно в Катуница отново цари напрежение.

Селото, което тогава сякаш бе бащиния на циганския клан Рашкови, очаква завръщането на самопровъзгласилия се за цар съвременен чорбаджия. Лично съпругата му – царица Костадинка, дала изявление, че ще се приберат по живо по здраво в петте си къщи и във вилното имение, ширнало се край пловдивското поле. И макар че домовете им приличали на разбити гробници с изкъртени мраморни плочи, изпочупени стъкла и опушени от пожарите стени, а полилеите се люлеели злокобно, циганите имали намерение да си живеят постарому.

Костадинка твърдяла, че сънува Киро редовно и той постоянно й давал наставления какво да прави, за да се подредят нещата им отново. Имала му вяра, защото бил издръжлив като куче-олимпиец и щял да се бори с душманите си докрай, още повече, че представители на почти всички политически партии щедро били спонсорирани навремето от Рашкови и сега идвало ред да върнат жеста. Представители на многолюдната рода на фамилията вече обикаляли порутените домове за да видят откъде да почнат ремонтите и какви инструкции да дадат на работниците.

Най-големият им кахър бил как да възстановят трона на Цар Киро, който изгорял по време на пожара през 2011 г. Мистериозно изчезнала и златната му корона, инкрустирана със скъпоценни камъни.

Царица Костадинка
Царица Костадинка

Специалното кресло било направено от 50 килограма злато, а скъпоценни бижута били зашити в материята под седалката, на която главата на фамилията настанявал задните си части. Той единствен имал правото да сяда на трона, докато останалите членове му правели диван чапраз.

„Костадинка не е никаква царица, а смешница. Ходи с някакви капели на главата, а е проста като гъбено семе. Не знае таблицата за умножение, но парите ги познава. Постоянно кълнеше хората от Катуница. Тя е груба жена и има няколко псувни, които използва всекидневно. Съчетава ги с тежки клетви, от рода на „Да изсъхнете до 9-о коляно“. Спрягаха я дори за магьосница. Особено покрай костенурките, които отглеждаха. Убиваха животните, а после пиеха кръвта им, за да се церят от рак. Това нормални хора ли са?! Кръвопийци и в нормалния, и в преносния смисъл на думата. Разплакаха селото, а сега какво искат?! Още сълзи ли?! Чаветата им отново да обикалят с джиповете по улиците и да се заканват на децата ни ли? Просто няма как да стане, няма да позволим повече това унижение. Никога не сме я виждали да работи нещо.

Слугите й вършеха всичко – от бърсането на праха вкъщи, до пазаруването из магазините“, коментират на площада майки, които са решили да се включат в шествието в памет на загиналите момчета Ангел и Павел.

Царица Костадинка и Цар Киро позират в пълния си бласък
Царица Костадинка и Цар Киро позират в пълния си бласък

Те призовават цяла България да застане на страната на почернените родители – семейство Толеви и семейство Петрови, които са твърдо против идването на „Негово Величество“.

Против са и на участието на принц Ангел във „ВИП Брадър“. Смятат, че появата му там е гавра с паметта на двете момчета и с живота на хиляди българи, които по ирония на съдбата в продължение на десетки години ползваха менте алкохолните напитки на Кирил Рашков, очевидно покровителстван от големци.

„Кирил го пазеха като писано яйце. Време е някой да застане и да каже истината за Катуница отпреди 2 години. Има много въпроси, които останаха без отговор. Примерно, кой наистина драсна кибритената клечка на розовия палат на Киро?! Обикновен човек ли беше това или поставено лице?! Защо известният ром, децата му и внуците бяха пазени от жандармерията и къде бяха полицаите, когато Ангел крещеше от болка, влачен от джипа?!

Кой управляваше тогава колата?! Какво дава право на Рашков да показва среден пръст на хората от селото?! Тези две години, които му лепнаха за закана за убийство, са му малко. Трябва да лежи 222 години в затвора. А може би и това му е малко. Що народ измря от менте алкохолните му напитки, за всеки ако му дадат по година, няма да му стигнат няколко живота“, философстват из селото.

Борбено настроени и твърдо решени да линчуват любителя на шпековите салами Цар Киро катунчани, се заканват, че нито едно гипсово лъвче няма да остане в сградите на Рашкови. Царственото животно било сред любимите на Киро. „Величеството“ украсявал с лъвчета вратите на къщите си, стълбищата, терасите и градините, защото смятал, че символизират могъществото и силата на неговия бизнес. „Царица-парица“ била една от любимите му фрази които често повтарял като мантра. Гледал високомерно съселяните си и ги наричал „гяури“.

Жертвите на клана Рашкови Ангел и Павел, са погребани един до друг
Жертвите на клана Рашкови Ангел и Павел, са погребани един до друг

В неуважение към околните били възпитани децата му, а след това и внуците. Малките наследници на Ангел Рашков постоянно търсели повод за закачка с останалите деца. Демонстрирали висок стандарт и гледали на наборите си като на втора категория човеци.

„Ще се върнем, и то на бял кон като победители. Ако не бяха осъдили мъжа ми, може би нямаше да се върнем. Но сега, охо ще се приберем, и то с кеф. След присъдата – няма къде да идем. Там са ни къщите, там ни е домът, животът ни е там. Обичаме си Катуница. Какво като блъснаха един от домовете ни – пари имаме, злато имаме, бизнес имаме. Ако трябва, ще съдим България в Страсбург, но пак ние ще управляваме в селото, а и не само него. Работа и хляб сме дали на много българи, така че няма от какво да се срамуваме“, изповяда душата си преди време Костадинка Рашкова, която зад гърба си има богато криминално минало, както всички членове на псевдоцарската фамилия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *