Йорданка Фандъкова: Няма да има отстъпки – платеното паркиране е европейска практика!

Йорданка Фандъкова

Кметът на София, Йорданка Фандъкова, категорично отказа да прави каквито и да е отстъпки пред надигналото се спонтанно недоволство на столичани. Софиянци се възмутиха  срещу новите правила за паркиране.

Кметицата се защити позовавайки се, че платеното паркиране е европейска практика и то нямало алтернатива. В противен случай алтернативата на това паркиране била  хаосът. Според Йорданка Фандъкова повечето софиянци, живеещи с центъра подкрепяли новата философия на наредбата.

Но се разбрало, че по уточняването на детайлите на тази наредба имало много неточности. Една от тях е, че документите за вадене на винетка за центъра са прекалено много.

Кметицата вече разпоредила да бъдат намалени. Сеща ще може да се вади винетка срещу лична карта, талон на автомобил и документ за собственост на имот или наем. Столичният градоначалник обясни, че предлагат алтернатива на софиянците, работещи в центъра и това е метрото с буферните си паркинги. “Всички сме „за“ да има ред и в идеалния център на града трябва да запазим духа на София” заяви тя.

Новите сини и зелени зони

Фандъкова се похвали, че не са вдигнали цената на билетчето за градски транспорт, не се предвиждало на този етап поскъпване и обеща догодина още 50 нови тролейбуси с климатици на софиянци. А в момента се подготвял проект за кандидатстване за европейски средства за 100 нови градски автобуса. Как ще завърши протестът на столичани и кой в крайна сметка ще се окаже потърпевш, ще разберем съвсем скоро. Все пак и достойното заплащане и достойният живот също са европейска практика.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/d3iS60p93b4

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Йорданка Фандъкова: Няма да има отстъпки – платеното паркиране е европейска практика!"

  1. Стамат   29.08.2012 at 8:42

    Тези със зурлите до кога ще има да се плюнчат пред народа? И да откриват толпата вода на запад как било. Защо не се равним как са заплатите и социалните осигуровки за безработни на запад? И да вземе да паднат цените на всичко заради поевтиняването на газта. Ама то някой лапач е отворил да не казвам какво таа сега, ако се понижат цените няма как да го напълни. Да направят една пресконференция и да отговорят на тези въпроси и крайно време е този , от когото са недоволни всички Семердживе, да вземе да се махне, крайно неадекватен, не направи нищо в полза на хората само оправдания за тежкото положение, в което е поставил народа. То май важи за всички от сегашното правителство, от които хората са недоволни.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *