Италианци дерибействуват над български гастарбайтер, консулът ни не ги приема!

Италианци деребействуват над български гастарбайтери, консулът ни не ги приема!

За пореден път български граждани бяха малтретирани от некоректен работодател, а от Външно министерство нехаят. Български земеделски работници не са взимали заплати от две години, а когато са си я поискали и решили да си тръгнат, са били бити.

Още по-скандалното е, че вместо да ги защити, нашият посланик в Рим, ги накарал да го … чакат три дни! Хората чакат консулът да ги приеме, а онзи безхаберно се криел от тях. Скандален случай показа, че да си български гражданин е срамно в  Европа и не може да се разчита на защита от държавата, за разлика от нормалните европейски страни.

български гастарбайтери

Скандалното е, че не става въпрос за нелегални работници, те имат редовен трудов договор с уточнена заплата. Въпреки това, работодателят им отпускал само аванс за храна през зимата в размер на 50 евро на месец. Така накрая се натрупала огромна сума, която работодателят отказал да им плаща, дори им пратил биячи.

Една от българките е пребита и е в болница. В момента нашенците се страхували от  италианския си работодател. Така за пореден път българи биват ограбени и унижавани от работодателя си, а държавата нехае за това. Интересно, ако бяха американци или руснаци?
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/fAwJcV29oVw

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *