Дянков граби БДЖ! Взима им почивните станции!

Шефовете на БДЖ

Вчера шефовете на БДЖ (Българските държавни железници) е разбраха с финансист номер едно на България Симеон Дянков  и си върнаха държавната субсидия, която бе спряна, заради заем към Световната банка.

Добрата новина за железничарите и пътниците е, че няма да има съкращения на персонал и на влакове. Това обяви лично Министърът на транспорта Ивайло Московски, като уговорката бе подписана след два часа тежки преговори. Така и не се сбъднаха черните предсказания на синдикалистите и ръководството на „Холдинг БДЖ“, че щяло да има орязване на влакове и половината персонал на компанията. Все пак, Дянков връща субсидията при поет ангажимент от железничарите да

Симеон Дянков

преотстъпят на  Министерството на финансите почивните си бази и евентуално други имотни активи, върху които няма тежести. Така с тези имоти щяло да се обезпечи въпросният заем от 80 млн. долара, взет от БДЖ през 1995 г. от Световната банка. Според запознати, имотите и почивните станции на българските железници са доста апетитни. Жепето разполага почивни станции по морските и зимните курорти като най-големите са в Златни пясъци и Паничище, но най-атрактивните са в Добринище, Приморско, Росенец край Бургас и Хисаря. Какво ще се случи и в чии ръце ще попаднат тепърва ще разберем!
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

 
http://youtu.be/4LBQJnnQBfI

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *