Дянков води любовницата си Ирина Велкова за рожден ден във Виетнам, с парите на народа

Симеон Дянков и Ирина Велкова

  Министърът на финансите Симеон Дянков, който ще остане в историята с призивите си за стягане на коланите и с ограничаването на всички социални разходи, всъщност е доста щедър към атрактивната си сътрудничка Ирина Велкова.

Около това мнение се обединяват колегите на 27-годишната амбиция в министерството, които се затрудняват да преброят многобройните й пътувания по целия свят за последните три години.

Екзотични почивки в Сингапур, Мексико и Банкок пълнят всекидневието на „Малката“, както е известна Велкова сред колегите си във финансовото ведомство.

Фаворитката на Дянков определено може да се похвали със стандарт на живот, който е утопичен блян за повечето момичета на нейната възраст. Честите й пътувания до тузарски дестинации стават реалност, тъй като Ирина Велкова следва Дянков при всичките му срещи и официални визити, категорични са източници от Министерството на финансите.

Най-пресният пример е последният рожден ден на Малката. Тя отбеляза щастливото събитие заедно с министъра в екзотичния Виетнам.

Вицепремиерът си организира официално посещение в социалистическата държава с пикантни за туристите обекти за разглеждане от 16 до 19 октомври. Съвсем не е случаен фактът, че рожденият ден на младата дама – 17 октомври – съвпадна с екзотичния воаяж, разказват колеги на Велкова. Още повече, предвидливо в делегацията са само Дянков, 27-годишната му сътрудничка, зам.-министърът на отбраната Валентин Радев и експерти от Министерството на отбраната. Последните обаче имаха във Виетнам собствена програма и ангажиментите им на практика бяха напълно отделни от тези на Дянков.

Личният празник на апетитната фаворитка на Дянков изобщо не е единственият случай, в който вицепремиерът си позволява да задоволява лични прищевки с държавни пари. Преди това министърът и Велкова пътуваха до Шанхай, формалният повод на доста разточителното шествие със средства на данъкоплатците беше световното ЕКСПО. През лятото Велкова и Дянков отново се показаха заедно в Брюксел по време на рождения ден на вицепремиера и отпразнуваха щастливия повод.

Освен това, благодарение на доста благодатната си служба, ефектната сътрудничка на вицепремиера вече изръшкала Молдова, САЩ, Чехия, Италия, Обединените арабски емирства, Финландия, Тайланд, Аржентина става ясно от профила й в социалната мрежа Фейсбук.

Когато не обикаля света надлъж и нашир, Велкова раздава наляво и надясно заповеди в министерството. Тя най-редовно разпределя задачи от името на шефа си. 27-годишната правистка с лека ръка строявала дългогодишни служители на министерството на „Раковски“ 102, обясняват запознати. Те са категорични, че малцина в България биха могли да се похвалят с толкова бърза и шеметна кариера като тази на Малката.

Веднага след като встъпи в длъжност, Дянков назначи Ирина Велкова за “съветник към кабинета на вицепремиера по административните въпроси“, въпреки че по това време красавицата дори все още не е завършила специалност „Право“ в СУ. Запознати обясняват, че постът началник на кабинета на вицепремиер е на ниво – най-високо стъпало в йерархията на държавните служители – нещо като директор на дирекция в министерство.

Преди това биографията на Ирина Велкова е доста постна – тя идва от младежката организация на ГЕРБ в София.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *