Дянкав въвежда данък „дъжд“!

скоро и за него ще плащаме

Не за щастие, това не е поредната велика идея на нашия финансов гений Симеон Дянков. Става дума за Полша. Депутати от управляващата партия в Полша „Гражданска платформа“ решиха да въведат нови такси, които пресата нарече „данък върху дъжда“.

Политиците изготвиха нов законопроект за регламентиране на използването на дъждовната вода от гражданите и предприятията. На фирмите вече ще се начислява такса за използването на водата, която се натрупва след дъжд.

Авторите на законопроекта предупреждават, че първи под удара на този закон ще попаднат фирмите, които поливат, автомивките и всички свързани с водата предприятия. Интересното е, че тази идея идва от Полша, а не от България.

дъжд

Нищо чудно скоро да се въведе и при нас подобен данък. Изучавайки челния полски опит, дори може да бъде надграден, като такса чист въздух или ходене по държавните тротоари.

Полската политическа партия „Гражданска платформа“ спечели 37,5% от гласовете на парламентарните избори, а коалиционният й партньор – Селската партия, получава подкрепа от 9,5%, след подобни закони. Ако има избори колко ли ще спечелят?
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/3ckxkIDAPhA

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *