Домусчиев върти милиони, а не плаща заплати

Кирил Домусчиев

  Работници от предприятията на собственика на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев негодуват заради забавени заплати, се разбра от доверени хора в града.

Близкият до премиера Бойко Борисов бизнесмен е оставил на произвола на съдбата хората си за сметка на играчите на футболния „Лудогорец„, които тънат в разкош. Откакто поел отбора, фармацевтичният бос променил коренно своето отношение спрямо служителите си. Преди да започне да се занимава с футбол, той се грижел добре за тях и им давал навреме заработеното.

От известно време обаче нещата се променили и на хората им писнало. Служителите вече не можели да си мълчат и най-накрая скочили на боса. Те заявили, че в знак на протест повече няма да ходят на мачовете на „Лудогорец“.

Едно от условията, които Домусчиев поставя на хората си, е да посещават всеки домакински двубой на тима. Той им раздавал промоционални билети, а за пред обществеността пускал хартийките по 20 лв. Целта била цяла България да остане с впечатление, че разградчани обичат футбола и имат пари да си позволят скъпите стикери. Това обаче е далеч от истината. На стадиона присъстват чиновници, които нямат никакъв интерес към футбола и ходят да гледат най-популярната игра само за да не си създават неприятности.

Отделно от това, в последно време собственикът на шампиона дава повод за коментари и по местните заведения. Хората недоумяват как може Домусчиев да има пари да плаща по 15-20 хил. евро заплати на играчите си, да строи още нови предприятия, а да няма възможност да даде навреме далеч по-скромните възнаграждения на верните си служители.

Жители на Разград разкриват, че любимият бизнесмен на управляващите през лятото е сключил две огромни сделки, което наложило свиване на бюджета в другите предприятия. Неговото дружество „Биовет“ АД завършило строителството на нов завод за биотехнологии и фармацевтични продукти на своята производствена площадка в Разград. Според информации инвестицията е на стойност 30 млн. лева.

На официалната церемония по откриването на новия завод присъствали министрите на околната среда и водите Нона Караджова и на транспорта – Ивайло Московски. До тях се наредили няколко заместник-министри, кметът на община Разград Денчо Бояджиев, както и видни депутати от ГЕРБ. Традиционно лентата била прерязана от Бойко Борисов, който същата вечер участвал и в демонстративен мач на „Лудогорец арена“. Втората сделка пък е свързана с придобиването активите на „Актавис-Разград“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *