Докато се помайваме, Турция строи АЕЦ, ТЕЦ и 4 ВЕЦ-а до Резово!

Резово

Докато в България се чудим, дали да строим или да не строим АЕЦ „Белене“ Нашата южна съседка Турция ще стоят АЕЦ, ТЕЦ и 4 ВЕЦ-а. Което е още по-скандално те ще бъдат разположени в непосредствена близост до нашата граница и то само на  12 километра от Резово.

Това се води за един от най-девствените и чисти краища на нашата страна. С тези си строежи Ердоган изгражда енергиен щит на границата с България, който ще се състои от цели шест електроцентрали!

Така освен ТЕЦ и АЕЦ, по поречието на река Резовска ще се издигнат и цели четири ВЕЦ-а. Според местните хора, това ще убие туристическия бизнес и ще обезводни района.

АЕЦ Белене

Като освен с въглища, ТЕЦ-а ще произвежда енергия и от боклука на 20-милионен Истанбул. С този супер енергиен проект Турското правителство унищожава 59-тия екопарк на собствената си страна, за сметка на развиването на енергетиката пред туризма в района.

Най-лошото е , че това би могло да засегне и нашиете южни курорти. Особено като се понесе чернилката и миризмата от горенето на боклука.

Да не говорим за риска от наличието на АЕЦ в Турция, където има земетресения. Трябва открито да заявим, че сме против тези планове и да се прояви категорично нашата дипломация. Да видим на какво е способно нашето правителство.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/tK6KmUpyHI8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *