Депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов се е взел за Бойко Борисов

Цветомир Михов

  Особено колоритна фигура в кръга на Томислав Дончев е депутатът Цветомир Михов. Бившият продавач на билети на плажа в Созопол се е взел насериозно и смята, че Габрово започва и завършва с него. „Аз съм Бойко Борисов тук“, на няколко пъти се изцепва народният представител пред симпатизанти и съмишленици. Така бързо си навлича вътрешнопартийни врагове в ГЕРБ. Старите политически биткаджии от управляващата партия първоначално гледат с насмешка на келешкото поведение на своя избраник.

Докато не разбират, че си имат работа с агресивен и готов на всичко човек, когато става дума за власт и влияние. Цветомир Михов кадрува, подменя листи с общински съветници, еднолично определя кандидати за кметове. Върви с името на Цветан Цветанов напред и мачка. Опитите му да манипулира местните избори в Дряново удрят на камък и ГЕРБ губи. Избраният за кандидат от местната организация на управляващата партия д-р Иван Николов се явява като независим заради оказан натиск от страна на Михов. Докторът печели изборите, а ГЕРБ остава с пръст в уста. Местната структура в града, както и тази в Трявна излизат с декларации срещу депутата и искат да освободи поста областен координатор на партията. Някак си между другото остават опитите на бившия плажен работник да кадрува в Държавен фонд „Земеделие“, където иска началникът на фонда в Дряново Николай Стефанов и директорът на „Аграрно развитие“ Петя Куманова да освободят постовете си, за да назначи свои хора там.

Впрочем шеметната кариера на този иначе типичен представител на новата вълна алекови герои Гочоолу и Дочоолу е катализирана от Томислав Дончев. Първоначално Цветомир Михов е момчето за всичко на бившия кмет и настоящ министър. Така изведнъж избутва всички в листата на ГЕРБ за последните парламентарни избори и се нарежда на второ място след водача Красимир Велчев. По втория начин след обаждане на Цветан Цветанов и Томислав Дончев. След време Михов ще добие такова голямо самочувствие, че дори ще се изпусне пред гербаджии за шефа на парламентарната си група: „Красимир Велчев в Габрово няма думата. Мога да го въртя на малкия си пръст. Той ме слуша за всичко“.

Габровският макет на Бойко Борисов има важна мисия в схемата по източването на общината. Според хора от управляващата партия той е посредникът „Лукинвест“ да получава тлъсти поръчки в града.

Същата тази фирма сега строи вилата на Михов в село Гиргините. То отстои на десетина километра от центъра на Габрово и там се намира един от най-добрите дивечовъдни резервати в страната. Върху два парцела, които са съединени, депутатът прави триетажна сграда с басейн пред нея.

Съвсем не е случайно, че в замяна „Лукинвест“ получава поръчка след поръчка. Последно фирмата печели конкурс за ремонт за над 1 милион лева на местната болница. Запознати твърдят, че шефката на болницата д-р Нели Славчева заема благодарение на министър Томислав Дончев. В същото време братът на депутата Михов е в управителното тяло на лечебното заведение. Самият Цветомир Михов е горд собственик на фирмата за доставка на гуми и масла „Интранс“, както и на автосервиз. Откакто е в Народното събрание съобразително е прехвърлил дяловете на подставени лица. Иначе съвсем директно натиска всички общински фирми, начело с БКС и ВиК, Окръжното пътно управление, транспортните дружества, както и най-големите частни компании да купуват консумативи от „Интранс“.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов се е взел за Бойко Борисов"

  1. Тодор Тодоров   08.11.2012 at 22:21

    „НиМ Транс“ е фирмата на г-н Михов !Което значи Надим и Михов. Аз съм бивш служител на тази фирма и четири години съм бил до него. Грозен мач не подлежи на коментар, но много е грозно да се пишат или казват глупости, които не са верни-дори едно име на фирма…

    Отговор
  2. Лидия   16.01.2013 at 20:15

    И строителната фирма не е Лукинвест , а Лимк – На приятеля на Михов Павлин Дянков

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *