Делян Пеевски се заканил да арестува Цветанов за 5 дни

Делян Пеевски

  Екшън план, според който арестът на Цветан Цветанов да стане до 5 дни, а до месец да бъде стопирана контрабандата по границите, предложил Делян Пеевски на премиера Орешарски, научихме от близки до министър-председателя източници. Тези конкретни обещания убедили Станишев и Местан да застанат зад скандалната кандидатура на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Планът бил изключително прост пресичане на всекидневните потоци от пари към мафията на ГЕРБ и арест за ключовата фигура Цветанов, без която партията на Борисов би се разпаднала, а влиянието на бившия премиер в силовите структури – унищожено.

Цветан Цветанов

Пеевски се мотивирал и с не много убедителните действия от страна на прокуратурата до този момент, която повдигна така обвинението срещу бившия вътрешен министър, че било твърде възможно той да бъде оправдан още на първа инстанция.

Кандидатът за шеф на ДАНС приложил факти и документи, уличаващи Цветанов в престъпления, с което дал допълнителна гаранция, че ще изпълни заканите си.

Той бил силно мотивиран от дългогодишния рекет, който Цветанов и Борисов упражнявали върху него и близкия му банкер Цветан Василев. Според нашите източници Пеевски наистина е звучал много убедително, а промените в законодателството, според които за първи път шеф на ДАНС се избира от Народното събрание публично, дали допълнителни гаранции на Станишев, Орешарски и Местан, че могат да контролират екстравагантния си избор.

Освен това вече било решено парите на държавата да бъдат извадени от Корпоративна търговска банка, което на практика означава край на държавната издръжка на медиите на Делян Пеевски.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *