Германия ни краде и фризьорите!

фризьорско салонче

След като останахме без читав медицински персонал и маникюристки, на ред е да останем и без фризьори в България.

Убийственият патентен данък пързо изгони маникюристките към Англия, а сега иде криза й за фризьорки. За това алармират от браншовата камара. Но е видно и с просто око, че масово занаятчиите хлопват кепенците и си вдигат куфарите към Европа. Там освен, че припечелват значително повече от тук, патентният данък не е особен проблем за тах. Хитовата дестинация за нашите фризьорите в момента е Германия.

Там те изкарвали  близо петорно по-голяма заплата, отколкото могат  да вземат максимално в България. Една подстрижка в Германия се плаща минимум за 20 евро, а у нас сумата е едва между 5 и 12 лева.  Статистиката сочи, че само това лято над 20 занаятчии от Кюстендилско са напуснали страната. Поне още два пъти по толкова са поискали удостоверения, позволяващи им да практикуват в ЕС.

патентният данък е все по труден за плащане

В този документ задължително се посочва  и  финалната дестинация на емигрантите. Засега дипломите са валидни единствено за Германия и Англия.  Всичко идва от свитото потребление в покосената от криза България. Занаятчиите едва преживяват с падналите обороти, жалват се от камарата. Освен това, и високият патентен данък съвсем опразва и без това изтънелия им джоб.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/pKgURjZmvGw

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *