ГЕРБ и ДПС се цункаха и гушнаха в Кърджали!

Ахмед Доган и Бойко Борисов

  Съгласувани действия между централите на ГЕРБ и ДПС родили скандала с отказа ген. Васил Делов да стане почетен гражданин на Кърджали. Това твърди пред репортер депутат, който в началото се хванал на въдицата, че ДПС е отказало да почете героя от войната заради избирателите си.

Преди две седмици общинският съвет на ДПС отказа да гласува за почетното гражданство на ген. Васил Делов, водил войската, освободила Кърджали от робство. Местните парламентаристи от партията на Доган се оправдаха с подписка, на която не е ясно кой е инициатор.

„Още от самото начало ГЕРБ скочиха най-остро на това решение и всички си помислиха, че двете партии са на нож.

ВМРО организира протести

Играта се оказа по-дълбока. Скандалът е измислен от ръководни кадри в ГЕРБ и ДПС с одобрението на лидерите и това не е тайна сред колегите“, твърди народен представител. Неговата логика споделят и общественици в Кърджали, които наблюдават отблизо действията на ГЕРБ и ДПС. Според тях и двете партии печелят от раздухания скандал с отказа ген. Делов да стане почетен гражданин.

„Така ДПС казва на избирателите си: „Ето как другите партии провокират омраза. Само ние ви защитаваме“. ГЕРБ правят същото, като се изявяват в полето на „Атака“ и ВМРО“, категоричен е народният избраник.

Той твърди, че с режисирания скандал ГЕРБ иска да обере националистическия вот, след като преди това внесе раздор в редиците на „Атака“ и успя да разцепи партията. Така освен СДС партията на Борисов иска да привлече и националистите да гласуват за нея. Точно затова лидерите на двете уж враждуващи партии дали знак мероприятието „Ген. Делов“ да се проведе.

Разбра се от кърджалийци, че роднините на българския генерал вече били отвратени от използването на името му за политически цели. В началото те наистина вярвали, че това е провокация на ДПС, за да сплоти електората си, но вече осъзнали, че и ГЕРБ е в играта от самото начало.

Това не е единственият случай, когато ГЕРБ и ДПС манипулират общественото мнение, за да печелят дивиденти. Публична тайна е, че обръчите на Доган сега се въртят около управляващите, а за сметка на това Сокола и приближените му не се разследват за далаверите от мандата на тройната коалиция. Изказването на Доган преди миналия вот, също „случайно“ заснето и пуснато по телевизиите, изигра решаваща роля ГЕРБ да спечелят изборите.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *