ГЕРБ и БСП в тайни преговори за нов кабинет!

Бойко Борисов Сергей Станишев

Разговори между депутати от ГЕРБ и БСП за създаване на нов кабинет в това Народно събрание са провеждани във вторник и ще продължават до края на седмицата, научи „Сензация“. Целта на замисляното експертно правителство била да се успокоят страстите на улицата и то да управлява до май следващата година, когато да се проведат предсрочни парламентарни избори, заедно с тези за евродепутати.
„Кабинетът „Орешарски“ има огромен потенциал, който за съжаление няма обществено доверие. Причината е, че кадрите на ДПС са компрометирани, а без тяхно участие няма да има правителство. Емил Иванов, Бат Сали, други двама със свален имунитет. Негативите от техните хора носим ние и това ще свали правителството“, категоричен е ляв депутат, който свободно изказва мнението си в парламентарната група, но в залата гласува както реши ръководството.
Не било ясно дали премиер ще остане Орешарски, но категорично министрите щели да бъдат експерти, а не политически лица.
Точно сближаването на ГЕРБ и БСП била целта на визитата на еврокомисаря по правосъдието Вивиан Рединг у нас. Тя се е срещнала с високопоставени политици и е предала волята на Европа – да се работи за нов кабинет, който да не зависи от

Бойко и Сергей влизат в коалиция!

ДПС и Атака. Според нея само това би донесло на страната стабилността, от която има нужда до изборите за Европарламент.
„Сензация“ научи, че идеята не се приела добре, но под натиск от Европа били склонни да работят в тази посока. Неслучайно Борисов се освободи от Искра Фидосова, а Цветанов няма как да е фактор в евентуален бъдещ експертен кабинет с БСП, защото има две обвинения. Правителството на БСП и ДПС ще падне през зимата без доверие в обществото. Вариантът БСП и ГЕРБ да направят кабинет ще спаси ситуацията, но с няколко месеца. Със сигурност Бойко борисов няма да се ангажира политически и ще излезе с мантрата: „Правя компромис заради българите, но само до май!“
В БСП ще посрещнат идеята по-добре, защото това ще ги закрепи за известно време. Станишев със сигурност ще е против този сценарий, но хората около Първанов отдавна работят за това“, казва политолог, близък до БСП, който следи събитията отблизо.
Станишев разказва виц за Бойко! Виж видеото:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *