Гара Дембеле се завръща на “Герена”

Гара Дембеле

  Един от най-качествените нападатели, идвали у нас, Гара Дембеле е на път отново да облече синята фланелка, разбрахме от достоверен източник. Ръководството на 26-кратния шампион на България вече е започнало преговори по привличането с настоящия му отбор „Фрайбург“. От немския клуб са обявили, че повече няма да разчитат на Дембеле и спешно търсят купувач.

В момента малиецът е твърда резерва в немския „Фрайбург“ и наставникът на тима Кристиан Щрайх е обявил, че от тук нататък не попада в сметките му. За да го продадат колкото се може по-бързо, шефовете на „Фрайбург“ са обявили цена от 600 хил. евро за правата му, въпреки че само преди година и половина дадоха 2,5 млн. еврр на „Левски“ за него. Не е изключено изпълнителният директор на „сините“ Иво Тонев да се опита да се спазари с немците и да докара Гара под наем до края на шампионата, а при евентуално спечелване на титлата да задейства процедура по откупването му, за да може сериозно да се атакуват групите на Шампионската лига и Лига Европа.

Кандидат за привличането на головата машина е и наставникът на „Литекс“ Христо Стоичков.

Според информации той лично е настоял пред благодетеля на тима Гриша Ганчев да му осигури футболиста. Ицо бил готов да спести пари на шефа си, отказвайки се от привличането на други попълнения само и само Гара да бъде част от състава му.

Въпреки силната конкуренция за първите три места и сериозното изоставане на „Литекс“ в точките, Камата не смятал да се отказва от борбата за влизане в тройката. Според него отборът нямал нужда от мащабна селекция, тъй като клубът разполагал с отлични млади футболисти на всички постове.

Няма да харчим излишни пари за скъпи чужденци. Имаме прекрасни момчета, които трябва да развиваме – Момчил Цветанов, братята Миланови, Бодуров, Томи Костадинов. Единствено ще се пробваме да вземем Гара Дембеле, тъй като искам повече класа в завършващата фаза“, споделил пред привърженици героят от САЩ’94.

Вероятността обаче 26-годишната голова машина да обърне гръб на бившия си отбор „Левски“ и да заиграе в „Литекс“ от зимата е почти нищожна. Малиецът е любимец на сектор „Б“ и със сигурност би ce чувствал по-комфортно на „Герена“ отколкото в Ловеч, освен това, c повторното си завръщане, Дембеле може да има възможността отново да наниже няколко гола в мачовете от евротурнирите, с което най-сетне да направи трансфера на живота си.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *