“Газпром” искат свой човек за старши треньор на мястото на Илиан Илиев

Илиан Илиев

  Очертаващият се нов спонсор на „Левски“ – „Газпром“ е поставил сериозно условие пред президента на „сините“ Тодор Батков, за да поемат издръжката на клуба.

Представителите на руския енергиен гигант са настояли да доведат свой човек за старши треньор на мястото на Илиан Илиев, се разбра от достоверен източник. Така, ако намеренията им наистина се осъществят, „Левски“ вече изцяло ще бъде командван от своите спонсори. През зимата, когато ВТБ „Капитал“ пое голяма част от разхона клуба, те назначиха за изпълнителен директор Иво Тонев, който да управлява парите им. Сега „Газпром“ по същия начин искали да се застраховат, като сложат свой човек за старши треньор.

Тодор Батков

Според информации на среща с ръководството на 26-кратните шампиони те са се съгласили да наливат милиони в клуба, но претендирали да имат пълен контрол върху случващото се на „Герена“. За да бъдат сигурни, че инвестициите им ще бъдат оправдани, те настояли да привлекат класен наставник от чужбина, който до 3 години да вкара „Левски“ в груповата фаза на Шампионската лига. Руснаците наблюдавали няколко мача на „сините“ през настоящото първенство и никак не били очаровани от представянето на отбора. Те били на мнение, че с такава игра тимът няма как да постигне добри резултати в евротурнирите. Последният двубой срещу „Лудогорец“ още повече затвърдил позицията им.

Спортните съветници на „Газпром„, които дошли да гледат бъдещата си придобивка, и стигнали до заключението, „сините“ играят страхливо, и че липсва класа и добра тактическа дисциплина и на терена.

Вячеслав Грозни

Най-вероятно мястото на Илиан Илиев ще заеме Вячеслав Грозни. 56-годишният специалист водеше „Левски“ през далечната 1998 година. Везните клонят към него не само защото вече е бил на „Герена“, но и заради сравнително добрата му визитка. През годините той е водил руския „Спартак“ (Москва), също и „Терек“ (Грозни), „Арсенал“ (Киев) и „Металург“ ( Запорожие).

Другият кандидат за поста е бившият наставник на „Криля Советов“ Андрей Кобелев. Той също както Грозни е близък до „Газпром“ и е ръководел клубове, които имат взаимотноошения с руския енергиен гигант.

Възможност да поеме „Левски“ има и легендарният Валери Непомнящи. Той стана известен през 1990 година, когато класира националния отбор на Камерун на четвъртфинал на Световното първенство в Италия. От 2008 до 2011 година водеше „Том“ (Томск), а съветник в момента по спортните въпроси на президента на руския ЦСКА Евгений Гинер.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *