Въпреки разрухата БДЖ ще се излага на панаир в Берлин!

това не е индийска железница, а европейската БДЖ

Българската Държавна Железница, кръстена от клиентите си Боже Дано стигнем Живи, чиято цел май не е да превозва хората, а да им вгорчава празниците, се готви да ходи на изложение, хвалят се от управлението.

Съсипаното в последно време поделение БДЖ „Пътнически превози” ще се излага на най-голямото търговско изложение за транспортна техника и технологии – InnoTrans 2012 в Берлин. Там нашата железопътна компания ще се представя за социално отговорна и новаторска компания за превоз. Но понеже на изложение се излага, а не само се приказва, от там се канят да представят устройство, което осигурява лесен достъп на хората с проблеми в придвижването до жп транспорта.

Стачка в БДЖ

Това е изобретение по проекта „Pubtrans4all”, финансиран със средства от Седмата рамкова програма на Европейската комисия. Прототипът на това съоръжение е бил монтиран през август в специален вагон за трудноподвижни хора по линията София – Плевен – София. БДЖ взема участие в изложението няма и месец след поредните разтърсващи я събития, инспирирани от финансовия министър.

Да си припомним, че Симеон Дянков спря държавната субсидия на националния превозвач през юли. Тогава от БДЖ бяха принудени да прехвърлят имоти, сгради и почивни станции на държавата, едва след това парите им бяха отново отпуснати.

Това принуди изпълнителния директор на БДЖ, Йордан Недев да напусне държавната компания и да си признае, че не са успели техните реформи, а явно са влошили още повече положението на компанията. Явно е и за слепия, че БДЖ върви по пътя на БГА „Балкан“, коментират ядосани хората.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/BTr3T_MPlYg

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Въпреки разрухата БДЖ ще се излага на панаир в Берлин!"

  1. Петя Симеонова   25.09.2012 at 11:30

    Ние чакаме чужденеца да ни каже колко пари струваме. Понеже наистина тука толкова приказки и проститията си ходи не обезпокоявана даже не се обръщат например като кажеш на някой, че те блъснал в градския транспорт. Какво ти блъскане те така се отъркват и пръскат миризма на пот и немити зъби. Добре, че дойде Памела та да постави намясто родната действителност. Така и с ЖП тарнспорта политиката на това правителство е затриване на всичко хубаво, което имаше от преди с цел да се измъкнат и последните пари на хората. Вече на нищо не можем да се зарадваме. Вчера говореха как искали да ошушкат и градския транспорт в Пловдив както направиха и в София. Преди имаше транспорт на 10 минути сега трябва минимум по 40 минути да се чака, та да дойде претъпкан по шевовете транспорт. И пак да им кажа да пиша, че не се усещат.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *