Внимание! “Софийска вода” тормози и рекетира абонати!

Софийска вода

 Монополният концесионер върху водоподаването в София – „Софийска вода“ ЕАД сериозно се е заел да събира задължения от хиляди свои абонати. От компанията изпращат заплашителни писма за подвеждане под съдебна отговорност, фирмата, срещу която и в момента текат подписки за прекратяване на концесията, ползва услугите на дружества за събиране на задължения.

Чрез тях от “Софийска вода“ изпращат непрекъснато заплашителни писма, в които детайлно се описват всички страхотии, които ще се случат на абонат, който дължи даже нищожните 300 лв.

Гражданин ни сигнализира, че получава непрестанно такива заплахи, които се увеличават с всяко следващо писмо. В последното, в което с ултимативен тон се дава срок от 3 дни за погасяване на задълженията, е посочено, че ще бъдат предприети всички обезпечителни мерки. Сред тях са налагане на запор и забрана на трудови възнаграждения, разпореждане с банкови сметки, слагане на запор върху движими вещи, включително забрана за ползване на личен автомобил, чрез спирането му от движение.

Уникалните заплахи продължават с това, че в краен случай ще бъде извършен опис и оценка на притежаваното от абоната имущество. То ще бъде изнесено на публична продан, включително и на недвижимите имоти. Тази закана е повече от странна, като се има предвид, че движимо имущество много трудно може да осребри даже банка, към която длъжник виси с хиляди евро, камо ли да бъдат взети телевизора и хладилника за дълг към „Софийска вода“ за 300 лв.

Заплахите на концесионера обаче не свършват до тук. След като са изброени всичките имуществени вреди, които могат да се случат на длъжника, започва изреждане на разходите и то в детайли, които той ще плати по съдебните дела. Сред тях са адвокатски хонорар, такси към съдебен изпълнител, както и всички останали съдебни разходи при осъждането му. Черно на бяло е написано, че дължимите суми ще се увеличат многократно само при започване на изпълнително съдебно дело.

От фирмата даже са си направили труда да дадат конкретен пример. Само за започване на делото длъжникът ще трябва да се изръси с 250 лв. допълнително. И то за дългове, които са съизмерими.

В същото време „Софийска вода“ отказва да реши десетките проблеми, които стоят между нея и абонатите. Продължава рекетът с водомерите, които трябва да се сменят на всеки 5 години. Концесионерът стриктно спазва тази наредба. В противен случай абонатите минават на база, която се увеличава на всяко тримесечие с по 1 кубик. Така само за година разходът на двучленно семейство за вода ще се вдигне на 8 кубика месечно над нормалния.

Никой не може да обясни и защо непрекъснато се увеличава цената на водата в столицата. Срещу последното й вдигане тече подписка в момента. Хората, които я подкрепят, отказват да признаят инвестициите на компанията за последните 12 години и съответно отхвърлят новите по-високи цени на водата. Качеството й обаче остава непроменено и в някои райони на столицата тя не може да се пие. Въпреки това хората са принудени да плащат все по-скъпо.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *