Внимание: Десет автобуса – бомби се движат из София!

Автобус се запали в столицата

С последния самозапалил се автобус до сега сухата статистика ни подсказва, че  36 рейса са изгорели у нас от началото на годината. Като само по линията на запалилия се рейс има още поне дузина подобни возила, които още не са спрени от движение.

Хората се питат до кога общинарите ще ни возят в самоходни ковчези? До сега само щастливата случайност  ни предпазва от трагични случаи. Една груба сметка показва, че средно ако в рейс се возят приблизително 40 човека, то 1200 души са се разминали със смъртта на косъм.

Абстрахирайки се от последния случай, миналата седмица се запали един автобус в Бургас и един в Сопот. Инцидентите продължават, въпреки строгите проверки и съставените над 1000 акта. Точно затова тези инциденти ни навеждат на мисълта за престъпна небрежност или още по-лошо за корупция при техническите прегледи на возилата.

Отново се запали автобус в София - докога?

Например причината за запалването на последния автобус в столицата е фабричен дефект в електрическата система. Изпепелената машина е произведена в Чехия. Все пак зам. кметът на столична община обеща да бъде направена техническа експертиза и да се  потърси решение, за да се избегне подобен инцидент за в бъдеще”, каза пред нас общинарят Любомир Христов.

Длъжни  сме да отбележим, че това е първият случай на запален автобус в София, но по улицата на столицата се движат не малко морално и материално остарели автобуси на по 40 години, мястото на които е по-скоро в музея, отколкото да возят жители на европейска столица.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/_4FR2kTFNa8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *