Владимира Янева спасява приятеля си Цветан Цветанов в съда!

Владимира Янева
Владимира Янева

Създават се медийни внушения и се прави опит бившият министър на МВР Цветан Цветанов да бъде представен пред обществото като жертва на съдебната система, а той трябва да отговаря за сериозни обвинения и престъпления по служба. Така бившият шеф на НСС и зам.-лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов коментира разигралия се миналата седмица съдебен водевил по едно от делата на Цветанов.

Съдия Димитрина Ангелова си направи театрален отвод, защото жълти вестници я забъркали в любовен скандал с адвоката на подсъдимия. Цветанов обаче е в много по-сериозен конфликт на интереси със самия председател на Софийския градски съд Владимира Янева. И двамата многократно са потвърждавали, че са близки семейни приятели. Обществена тайна беше, че Янева зае важния пост с подкрепата на бившия вътрешен министър, но сега се мълчи за възможността магистратката да окаже въздействие срещу другарчето си. А такава намеса е напълно възможна, предупреждава ген. Атанасов.

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

Той припомни, че преди време именно заради аналогичен конфликт на интереси по делото между съдия Мирослава Тодорова и Цветан Цветанов — всички съдебни състави в Софийския градски съд си направиха отводи и процесът бе гледан в Пловдив. Никой сега не коментира тази тема и опасностите за въздействие върху магистратите.

Политикът от ДСБ поставя и още един важен акцент, чието подценяване може да опорочи делата срещу бившия вътрешен министър. Съдебните заседатели се предлагат от общинските съвети, а при доминирането на ГЕРБ през последните два мандата, естествено, че и съдебните заседатели в столицата са лица, предложени от тях и свързани с политиката им.
Хората от квотата на ГЕРБ преобладават в столичната Темида и така процесът срещу Цветанов може да бъде решен задкулисно по служебен път въпреки големия обществен интерес.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *