Видни бг. адвокати категорично отказват да защитават Цветан Цветанов в съда!

Цветан Цветанов

  Бившият МВР шеф и настоящ клиент на прокуратурата Цветан Цветанов е получил категоричен отказ да бъде защитаван от водещите адвокати в България. Той е обвиняем за незаконно подслушване на опозиционни политически лидери, магистрати, бизнесмени и общественици, а преди дни главният прокурор Сотир Цацаров бе категоричен, че ще поиска депутатския имунитет на Цветанов.

Още преди 2 седмици, когато бившият МВР шеф бе уличен от трима служители на секретния отдел СДОТО, че е разпореждал устно повсеместния шпионаж, Цветанов направил опит да наеме като свой адвокат Даниела Доковска. Маститата юристка останала смаяна от предложението, дошло от приближен до Цветанов, тъй като работи съвместно с Ина Лулчева и Васко Василев, охарактеризирани от Цветан Цветанов като „адвокатите на мафията“.

Адв. Даниела Доковска

Сивият кардинал на ГЕРБ пробвал да ангажира безуспешно и юриста Явор Нотев, адвокатска защита му била отказана и от друг виртуоз в наказателното право – Менко Менков. „Топ юристите на България отказват да работят за Цветанов, тъй като той нанесе непоправими вреди на съдебната система агресивните си нападки срещу адвокати, прокурори и съдии“, коментират хората в тоги.

Така бившият МВР шеф вероятно ще бъде защитаван пред съда в предстоящия съдебен процес за незаконните подслушвания от юристката Десислава Добрева. Адвокатката няма особени професионални успехи, по-ерудираните й колеги даже я вземат на подбив и коментират по неин адрес: „Че Десислава Добрева не беше ли певица в „Шоуто на Слави“?“.

Липсата на мастит адвокат не е единственият „правен“ проблем на Цветанов. В съдебните среди отсега прогнозират, че трудно ще се намери магистрат, който е забравил, че Цветанов кръщаваше шумни полицейски акции на ГДБОП на имената на съдии, неоправдали очакванията му.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Видни бг. адвокати категорично отказват да защитават Цветан Цветанов в съда!"

  1. Nikola   19.05.2013 at 22:26

    Preporachvam mu advokata na GERB DIMITAR BOGDANOV, direktora na borda na direktorite na LETISHTE SOFIA, koijto sashto e za zatvora !

    Отговор
  2. Лазар Белев   24.05.2013 at 18:44

    По принцип всеки обвиняем или заподозрян има право на защита и на адвокат. Предвид щетите обаче които управлението на ГЕРБ нанесе на българският народ смятам за изключително достойна позицията на горецитираните адвокати. Ако в действителност отказът им да го защитават е продиктуван именно от несъгласието им с изказванията на бившият министър на вътрешните работи по отношение на съдебната система заслужават само адмирации.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *