Велико Търново скочи на война срещу Цветан Цветанов!

Цветан Цветанов

  “Цветанов ползва региона на Велико Търново като бащиния. Доведе екип от София, който дерибейства и всички са вдигнали ръце от тях. Изгониха професионалистите от полицията, покровителстват организираната престъпност и точат бюджета на МВР“, разказват ченгета от старата столица, които търпят тормоза на Цветановите хора вече 4 години. Пришълците имали и тежката задача да привлекат колкото се може повече гласове за ГЕРБ и за Цветанов с полицейски методи и натиск над кримиконтингента и бизнеса.

Цветан Цветанов е кандидат за депутат от Велико Търново. Той бе начело на листата и през 2009 година и оттогава кадрува в областта. След като става вътрешен министър, назначава свои верни хора от София за началници в полицията, които са чужди за проблемите на града. Веднага неудобните служители са уволнени.

Живко Коцев

„Над 30 висши офицери бяха унизени и принудени да се пенсионират или преместят по полицейските участъци в областта, които са на дълги разстояния и заплатите им отиваха за пътни. В същото време софийският екип на Цветанов си назначи свои верни хора. 90 процента от колегите ни напуснаха и новите започнаха да изпълняват политически поръчки“, оплакват се полицаи от Велико Търново. Те разказват, че по оперативки новият директор Живко Коцев ги нарича олигофрени и некадърници, а в колектива царят страх, недоверие и напрежение.

Още с идването си във Велико Търново софийските кадри, доведени от Цветанов, се настаняват в учебната база на МВР в Арбанаси. Дотогава базата е използвана за обучение на служители, работни съвещания с прокуратурата, ДАНС и партньорски служби. От сержанта до президента на републиката плащат нощувката си на цена от 12 лева. След и доенето на Живко Коцев като директор той е настанен там, без да плаща, и ползва базата като бащиния.

Възмутени ченгета разказват, че автопатрул всеки ден ходи до Арбанаси, вместо да охранява улиците. Задачата на полицаите е да карат домашната прислужница на Цветановия директор, която е назначена на щат в МВР. Тя гладела чаршафите и бельото му, но не само неговите, но и на другите ръководители от софийския екип, доведен от Цветанов – Каназирски и Янакиев.

Освен домашната прислужница домакинът на МВР в Търново също ползвал служебна кола и бензин, за да закара в базата на директорите прясно мляко, сирене, кафе и боя за коса, както и мезета и скъпи питиета, дарени от признателни бизнесмени. В държавната база в Арбанаси те редовно си устройвали пиршества, на които чести гости били Цветанов и Станимир Флоров в компанията на съмнителни представители на сивата икономика. Само за година и половина разходите на базата в Цветановата крепост набъбнали драстично. Токът струвал над 20 хиляди лева на бюджета, а за топлината на сградата са разходвани 17 хил. литра дизелово гориво.

Освен това базата на МВР в Арбанаси, където е настанен, без да плаща, софийският екип, доверен на Цветанов, била ремонтирана за над 150 хиляди лева от бюджета на ведомството. Преустройството с всички екстри било без обществена поръчка и дадено на определена фирма, посочена от Живко Коцев. Той дори уредил шофьора си Вълкан за шеф на РПУ-Свищов, като старият началник бил безцеремонно изгонен от поста. След като подставеното лице оглавява РПУ-то, резултатите му спаднат до трагично ниво.

„Цветанов си мисли, че щом неговите хора дерибействат в региона, ще си осигури победа на изборите, но хората тук са омерзени от него. Нито полиция, нито лекари, никой няма да гласува за ГЕРБ“, разказват ченгетата. Те си спомнят как Флоров лично наредил на своя човек в Търново – Орлин Тодоров, да мачка служителите и да ги клевети пред ръководството. По-късно обаче шефът на местния БОП бе арестуван след скандала със СРС-тата на лекарите в Горна Оряховица. Днес той е подсъдим, че е давал класифицирана информация на бизнесмени.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Велико Търново скочи на война срещу Цветан Цветанов!"

 1. Великотърновка   09.05.2013 at 22:14

  Големи глупости! Не знам кой ги пише тези статии, но не съм съгласна с това. Не познавам лично комисар Коцев, но наблюденията ми като жител на Велико Търново са много по-различни от написаното в тази статия! В последните 4 години престъпността в града определено намаля. До преди това се стреляха по центъра и т.н. Имаше хора от т. нар. „Криминален контингент“, които като влезеха в заведенията трошаха и правеха поразии. Сега такова нещо в града няма! Разбирам, че водите предизборни кампании, но гледайте моля по-реално на нещата и ми посочете хора, които са направили повече за този град, защото в последните 25 години такива НЯМА! Тези софиянци, както ги наричате направиха много, постигат много. Да, държат се лошо с полицаите, но това е защото голяма част от тях ги мързи да гледат. Точно те са пуснали тези коментари. Като не им харесва ДА НАПУСНАТ!

  Отговор
 2. Добрева   10.05.2013 at 11:55

  ГОЛЕМИ НАМАЗАНИ ПЕХЛИВАНИ МРЪСНИЦИ !!! ОТКЪДЕ СЕ ПРЪКНАХТЕ ИДИОТИ, КАНДИДАТИ ДА СЕ НАМЪРДАТЕ В МВР И ДА КОЛИТЕ И БЕСИТЕ ?!? ЦВЕТАНОВ ВИ БИЛ ВИНОВЕН? ДОСТА МЪРША ИМА ЗА МРЕНЕ БОЖЕ !!! ТАЯ МЪРША НЕ БИВА ДА ХОДИ ПО ЗЕМЯТА И ДА Я МЪРСИ ! ПРИБЕРИ СИ Я И Я ПРАТИ НА ДРУГА ПЛАНЕТА ! ТАМ ДА СЕ ЯДАТ И ИЗЯДЪТ ЕДИН ДРУГ – НЯМАТ РАБОТА ТУК ПРИ ДОБРИТЕ ХОРА !!!

  Отговор
 3. todorov   10.05.2013 at 22:51

  tochno do predi godini ot turnovo minavashe kanala za kradeni i kato doide gerb na vlast i im sprq krancheto zatova ima tolkova nedovolni zashtot trudno moje da si pravqt dalaverite veche

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *