Вдигат пенсиите, ама от друг път!

Пенсионерите броят левчетата си за да оцеляват

Въпреки щедрите обещания на правителството и социалния министър, оказва се, че пенсионерите ще трябва да почакат още малко за повишаването на пенсиите си.

Нищо, както коментират те, че цените се вдигат главоломно, социалният министър Тотю Младенов им каза да почакат още малко, докато вдигнат пенсиите на нашите дядовци и баби. Това заявление министърът направи в Бургас.

Замазват очите на пенсиоерите с празни приказки

Той сподели още, че сега се правели изчисления и пенсиите на хората от третата възраст в България щели бъдат увеличени, но това щяло да стане, друг път … т.е. догодина. Тотю Младенов се оправда, че сега щели да вдигат минималната работна заплата и след това ще оправят пенсиите.

Минималната заплата от януари 2013 ще стане от 290 на 310 лева, като не пропусна да заклейми предишните управници, че докато те са били на власт са вдигнали минималната работна заплата с 80 лева при тройно по-висока инфлация, отколкото сегашната между 2009-2013. Затова и призова пенсионерите в България, които са най-бедните в Европа, за още капка търпение, преди да заживеят по-добре с новото увеличение, запланувано за първи април.

Но само преди два дни, Симеон Дянков обяви увеличение на пенсиите от началото на годината. Все пак ще има увеличение, нали наближават избори и управниците трябва да си запазят топлите кресла, нищо, че четири години бяха забравили за тези, които ги избраха.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/dyJSEH2Boho

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *