БТВ и Нова в люта битка за Господарите!

Striscia la Notizia

Нашият телевизионен ефир е истинска турска сапунка, но с дължината на “Докато свят светува” т.е. драмите са без край. Крадат се водещи, сценаристи и предавания.

Сега гуша за гуша се хванаха двете национални телевизии Нова и БТВ, заради Господари на ефира. Официално, Нова отмъкна „Господарите…“ от БТВ, от своя страна БТВ купи правата за оригиналното предаване от италианците.

Точно преди излъчването на десети сезон на предаването по Нова Телевизия, тяхната конкуренция БТВ, обявиха в медиите, че „в България шоуто ще се излъчва с името „Господарите”, и то единствено от bTV Media Group. Защото именно те са закупили правата на оригинала „Striscia la Notizia” от създателите за 3 години.

Господари на ефира

Авторските права сега принадлежали на Central European Media Enterprises (CME), т.е. официалния собственик на bTV Media Group. От там се заядоха с Нова тв, като заявиха в прав текст, че рекламните послания относно Господарите са подвеждащи за зрителите и създават опасения за неправомерно ползване на елементи от формата в шоуто по Нова.

Така Анна Горанова, шефът на правния отдел в БТВ формата  „Striscia la Notizia” намекна, че предаването, продуцирано от Магърдич Халваджиян, няма да се пусне  по Нова телевизия. Най- вероятно томахавките не са закопани, а тактиката на надцакване царува в отношенията между колегите.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/JXhz4QxHfg0

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *