Борисов гони Цветанов след изборите

Бойко Борисов

  Борисов твърдо е решил да се освободи от Цветан Цветанов след изборите, научихме от източници в ГЕРБ, които чакат с нетърпение това да се случи.

Операция „Прочистване“ обаче трябвало да се проведе постепенно и леко, за „да боли по-малко“.

Цветанов е пътник и това е ясно на всички, но ако бъде изритан преди изборите, това ще доведе партията до тежко объркване. Все пак той държи структурите и ги координира. Борисов вече разбра, че с Цветанов ГЕРБ отива към дъното, но не може да го изгони веднага.. Убеждавал го е да се откаже сам от имунитета си, за да можело да изчистят името му чрез съда, и дано се съгласи. Иначе ще стане председател на парламентарната група. То е ясно, че пак вътрешен министър не може да бъде в каквато и коалиция да се опитаме да управляваме отново“, казва източникът ни, който е на избираемо място в листите на ГЕРБ и вече не се притеснява, че е подслушван. Той никога не е предполагал, че все повече депутати от ГЕРБ ще започнат да говорят против Цветанов публично – това, което Борисов най-мрази – да се маскарят едни други пред хората.

Цветан Цветанов

Той разказва, че политическа партия ГЕРБ не може бързо да се еманципира от създателите си Борисов и Цветанов, но все още има шанс за това.

В ГЕРБ шеговито сравняват Цветанов със съществото, създадено от д-р Франкенщайн. В началото той бил необходим, за да върши черната работа на Борисов – да му носи папки, кафе и други дреболии. След това Бойко започнал да му възлага по-отговорни дейности, които обаче контролирал.

„Борисов се опита да си направи двойник по свой образ и подобие. В началото съществото Цветанов се справяше долу-горе, но след това се превърна в неконтролируемо чудовище, овладявайки МВР. Като слон в стъкларски магазин е. Не иска да повярва, че партията вече няма нужда от него, защото само пречи. Склонен е да събори всичко, ако сега му се каже да си ходи. Затова се изчакват резултатите от изборите. Ако те са под очакваното. Борисов ще има още един повод да го разкара“, казва източникът ни. Той признава, че Цветанов ще бъде жертван от Борисов, въпреки че сляпо е изпълнявал волята му, но такава била съдбата на творенията.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *