Бойко Борисов слага ръка на “Миньор”

Бойко Борисов

  Премиерът Бойко Борисов се е заел сериозно със задачата да вземе цялата „А“ група и вече се е насочил към фалиращия „Миньор“ (Пк) , разкри информиран източник.

Борисов се опитва да натресе в Перник близкия си приятел Александър Сталийски. Президентът на Българската федерация по културизъм беше кандидат да поеме „Левски“, но се оказа, че няма достатъчно средства, за да издържа изцяло „сините“. „Чуковете“ обаче имат далеч по-малък бюджет, който е по джоба му, и според наши източници именно Сталийски е човекът, когото Бойко спряга за собственик на „Миньор“ .

ПФК Миньор Перник

Слeд като дочуха слуховете, че Борисов възнамерява да сложи ръка върху тяхната любов, феновете на тима буквално изригнаха. По форумите се изливат купища цинизми по адрес на министър-председателя. Ултрасите са категорични, че няма да стават част от политическата игра, която премиерът им готви, и ще се противят докрай. „Искаме единствено нашият клуб да върви нагоре. Засега целта ни е да останем в „А“ група. Но ако това ще означава да станем част от мръсните игри на Борисов, предпочитаме да играем в долните дивизии. Привържениците не сме стока и не се продаваме. Много добре виждаме какво предстои и няма да го допуснем“, категорични са запалянковците от Перник.

С евентуалното си влизане в „Миньор“ министър-председателят отново ще си направи пиар, като представи публично боса на поредния клуб, който става под негова шапка. От началото на своето управление Борисов се опитва да се изкара спасител на всички отбори в „А“ група. В медиите непрекъснато говори как търси спонсори на затъващите тимове, а всъщност чрез феновете иска да събере колкото се може повече гласове за предстоящите парламентарни избори.

Обезпокоен, че ще бъде изритан от властта през лятото, той реши, че може чрез подставени лица да купи любовта на българската публика. За да излезе герой в очите на обществеността, Борисов първо „спаси“ „Берое“, като помогна ТЕЦ „Марица Изток 2″ да придобие акциите на клуба.

Впоследствие доведе личния си олигарх Кирил Домусчиев в „Лудогорец“. Бойко даже сподели с бизнесмена ритуала по рязането на лентичката на новоизградената арена в Разград. Надявайки се, че ще спрат да скандират срещу него, малко по-късно той уреди „Левски“ с руската ВТБ „Капитал“. Мераците му обаче не се сбъднаха и още на-следващия мач на „сините“ премиерът беше силно псуван от публиката на стадион „Георги Аспарухов“. Любимият банкер на гербаджиите Цветан Василев пък получи „Ботев“ (Пд), а градският им съперник „Локо“ (Пд) бе поет от другото протеже на премиера – аптекарският бос Веселин Марешки.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *