Божидар Димитров: Искам незабавни уволнения заради гафовете с Ботев и Левски!

проф. Божидар Димитров

Маститият историк се диви на факта как може да има такива глупави, невежи хора в държавния апарат. Според него чиновниците, написали скандалния доклад за иконичните Ботев и Левски трябва да бъдат изгонени незабавно или да подадат доброволно оставките си заради скандалният гаф.

Бившият министър даде това изявление пред медиите, заради идиотския анализ на  Комисията за защита от дискриминация,  относно текстовете на Христо Ботев в родните учебници. Хората изказали становище, че „Левски бил смутител на реда, а Ботев такъв и онакъв, просто се чудя как са попаднали в българско учреждение, защото Комисията за защита от дискриминация е част от държавния апарат. Такива хора бяха наричани преди вредители, но в ботаниката, а не в живота”, ядосва се  проф. Димитров.

костницата Батак

За историка изявлението на Комисията, че нямало да променят учебниците не е достатъчно, защото вече са предприети действия за премахването на съответните пасажи от думите на нашите национални герои.  Димитров не иска да закрива комисията, но не иска тези написали анализи да остават там, защото според него, те щели да дебнат момент, когато да ударят отново. Повечето хора призовават да се приеме закон, който да криминализира опитите да се подменя историята, подобно на законите в други държави например Англия, Русия, Германия и Франция.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/rHPPtOQ0d3c

Още сензации:

loading...

5 Отговора за "Божидар Димитров: Искам незабавни уволнения заради гафовете с Ботев и Левски!"

  1. firebird   17.08.2012 at 11:30

    Изобщо комисия в такъв състав не би могла да е обективна по тези въпроси и изобщо кой я е назначил ?????? Няма да спрат недоразуменията в държавата, доколкото има такава още !!!!!

    Отговор
  2. Стефан Яворов Цветков   17.08.2012 at 14:03

    Левски е казал който е мирен българси гражданин може да стои свободно в страната. Но враговете вън. Смятам трябва да изпълним неговата повеля и да бъдат изгонени турските поклонници, които работят против България. Омръзна ми да слушам глупсти Николета и Криско били образът на България, аз друго не виждам да се пише. Не съм учил и не са ме възпитавали така, а в истинските ценности и в това кое е признатият труд. Защо тогава да търпя това безумие. Няма ли умен човек да напише или да направи стойностен филм с качества?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *