Близки до ГЕРБ взривили колата на Генка Шикерова?

Генка Шикерова
Генка Шикерова

  Най-вероятно палежът на колата на Генка Шикерова е дело на хора, които искат да създадат напрежение в обществото и така да насочат вниманието към управляващите. Това е класическо мероприятие. Посланието, което публиката трябва да получи, е: „Генка Шикерова притисна Станишев и Местан с неудобни въпроси за Пеевски и сега я предупреждават да си затваря устата“. Номерът е плосък, но върши работа за заблуда на масите.

„В такива случаи е замесено трето лице, което е заинтересовано от ситуацията и интригата, и това са хора от опозицията и приближените им криминални структури“, категоричен е бивш полицай, който припомня времената, когато босовете от СИК и ВИС воюват помежду си и интригите между тях са провокирани по подобен начин.

Джипът на Пеевски, който пострада след взрива на 22 декември 2009 г.
Джипът на Пеевски, който пострада след взрива на 22 декември 2009 г.

Палежът на колата на водещата от Би Ти Ви удивително напомня още две такива посегателства срещу хора, свързани с медиите.

На 22 декември 2009 година взрив избухва в кофа на бул. „Пушкин“, недалеч от къщата на наркобоса Таки. Наблизо обаче живее тогавашният депутат от ДПС Делян Пеевски. Оказва се, че адската машина е заложена точно до джипа, с който той се движи. Возилото е сериозно пострадало. Инцидентът се случва няколко месеца след като ГЕРБ са дошли на власт, а Цветанов и Флоров вече напълно са овладели МВР и криминалния контингент в София. Престъплението не е разкрито. Според запознати целта тогава е била изнудването на Пеевски и всяването на страх у свързани с него бизнесмени.

Избухналата бомба пред редакцията на вестник „Галерия"
Избухналата бомба пред редакцията на вестник „Галерия“

Историята се повтаря 2 години по-късно, отново с човек, който има висока позиция в медиите. През октомври 2011 година късно вечерта избухва фордът на журналиста Сашо Диков който тогава е директор на „Канал 3″. По това време той е отявлен критик както на Цветанов, така и на Пеевски. Посегателството над колата на Сашо Диков отново не е разкрито, а месеци по-късно бившият вече шеф на ГДБОП Станимир Флоров удобно обяснява в интервю за съмнения, че журналистът сам е взривил колата си.

Преди това бомба избухва пред редакцията на „Галерия“, нанася сериозни поражения и едва не убива човек в сградата. Въпреки че тогавашният шеф на ГДБОП Станимир Флоров заявява, че само малките деца не знаят кой е поставил взрива, разследването стига до задънена улица. Извършителят на атентата отново не е открит.

Взривеният автомобил на Сашо Диков
Взривеният автомобил на Сашо Диков

„Палежът на колата на Генка Шикерова е дело на криминална структура, близка до бившите управляващи, която действа изключително професионално и подривно. Съмнявам се лично Бойко Борисов да знае за това. Неговата роля като самостоятелен играч е силно преувеличена. В ГЕРБ лявата ръка не знае какво прави дясната и точно заради това партията се разпада“, категоричен е бивш неин кадър, който е отлично запознат с тези действия.

Научихме от достоверен идточник, че МВР вече работи по няколко версии за палежа на автомобила на Генка Шикерова, а самата тя не е изложила ясна версия за това кой може да е поръчителят на атентата. Единственото сигурно било, че я използват за предизвикване на напрежение и всяване на интриги между политически партньори и опоненти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *