Бизнесмен и банкер натискат ДПС и ГЕРБ да се коалират

Ахмед Доган и Лютви Местан (вдясно)

  Предричаната от много политолози коалиция между ДПС и ГЕРБ става все по-реална, след като миналата седмица Лютви Местан заяви, че ДПС няма да се коалира с „подслушванията“.

„В ДПС е наложено знаковото говорене. Изказването на Местан означава, че ДПС ще подкрепя ГЕРБ, ако Бойко Борисов успее да изолира Цветанов от голямата политика“, категоричен е политолог, без да уточнява дали двете партии вече са успели да постигнат съгласие. Той е сигурен, че все пак ще се изчакат резултатите от изборите и ако те го налагат, Цветанов ще бъде отстранен в името на бъдещо управление, подкрепено от ДПС.

Бойко Борисов

Както вече бе писано, партиите на Борисов и Доган са притискани от бизнесмен и банкер да сближат позициите си и да управляват съвместно. След отпадането на РЗС от следващия парламент и нежеланието на Европейската народна партия да приеме „Атака“ като коалиционен партньор на ГЕРБ, единственият субект в политиката, който може да подкрепи Борисов, е ДПС.

Процесът започна още с оттеглянето на Ахмед Доган като председател на партията. Знае се, че Бойко Борисов много уважава Лютви Местан, а той пък е премерен в изказа си за него.

Сега единствената пречка пред двете партии е Цветан Цветанов, защото информацията, която има за политици и въпросните двама бизнесмени, радетели на коалицията, е притеснителна. Ако не е фактор в обществения живот, тази информация вече няма да има тежест“, продължава специалистът по задкулисните игри в българската политика. Той е категоричен, че в ДПС не са гнусливи и ще се коалират дори с ГЕРБ, но Цветанов им идвал малко в повече.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *