Бившият директор на „Булгаргаз“ Васил Филипов: Евгени Бакърджиев ме уволни, защото съм бил слънчасал!

Васил Филипов

Ексизпълнителният директор на „Булгаргаз“, Васил Филипов е един от главните радетели на Движение за енергийна независимост.

Една от основните цели на това родолюбиво движение е за отмяна на решението на Народните избранници за добив на шистов газ в България. А преди ден ядоса руското енергийно лоби в страната с изказването си, че в българската енергетика бъка с руски шпиони. Васил Филипов е роден през 1953 година в  ломското село Черни връх. Филипов, който е бивш кадър на МВР, през 1997- 1998 година в служебния кабинет на Стефан Софиянски става изпълнителен директор на „Булгаргаз“.

Докато беше на власт в газовият гигант на България, Филипов  успя да сключи споразумение за цените на газа с „Газпром“ с помощта на вицепремиера Евгений Бакърджиев. Тогава, след като сключиха контракта за доставка на новите цени на газ до 2011 година, Бъкърджиев бе посрещнат с фанфари на летището. Но само година след това с идването на Костовото правителство на власт уволниха Филипов защото бил … слънчасал.

ексшефа на Булгаргаз

След което Главна прокуратура почна разследване на бившия директор на газовото дружество, заради съмнения за злоупотреби по сключените бартерни договори  с Кремиковци и Стомана с щети над 536 млн. лв. Но така и не успяха да докажат нищо против Васил Филипов. Въпреки скандалния си имидж, изпълнителният директор на „Булгаргаз“  бе толкова груб и прям в пазарлъка с руснаците, колкото е необходимо, за да се отговори  на силовите изпълнения на “Газпром” и Мултигруп тогава.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/tgcuD79f8Y4

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *