Бащата на Фидосова загази – НАП го гони за неплатени данъци

Искра Фидосова

  Бащата на депутатката Искра Фидосова от 3 години си има проблеми с данъчните заради дъщеря си, сигнализираха читатели от Монтана.

Той се води съсобственик във фирмата „Аркси“ ООД, която е със запор от НАП заради неплатени дългове от няколко хиляди лева.

Бай Фидос, както наричат човека в Монтана, станал собственик преди 4 години. В началото злополучната фирма, която се

Бащата на Искра Фидосова - бай Фидос

занимала с геодезия и картография, била на дъщеря му. Още преди да стане депутатка, тя прехвърлила дяловете си на трето лице, което после ги продало фиктивно на баща й.

„Фидосова отдавна ползва баща си за бизнес цели. Той се води собственик и на ресторант, но всъщност печалбите отиват при нея. Когато бай Фидос й казал, че данъчните го притесняват заради някакви дългове, Искра го уверила, че ще оправи нещата, но той още чака“, разказва жител на Монтана.

Добродушният бай Фидос имал друга страст от години. Той е известен в околията с дресираните си петли, които лично обучава на различни номера.

Бай Фидос

Приятелите му го хвалят, че е много различен от дъщеря си, която за разлика от него, си падала по червени килими и светска суета. Бай Фидос гледал петлите си на хижа в прохода Петрохан. Той често забавлявал и туристите с номерата на пернатите. Каже ли им „Тичай, Пейо!” те веднага се впускат напред. Когато им каже „Заспи!“, те слагат тава под крило и се правят на задрямали. Софиянци, които лично са виждали петлите в действие, разказват, че те са като най-добри приятели на добродушния бай Фидос. В същото време обаче проблемите му с данъчните заради фирмата на дъщеря му висят като дамоклев меч над главата на стареца.

Ревизия от май 2009 година установила неплатени данъци и осигуровки от 35 хил. лева и запорът още не е вдигнат, показа журналистическа проверка.

„Фидосова е толкова богата, а не е оправила дълга, който се води на фирмата на баща й. Той, човекът, въобще не е в час с тези документи“, съжаляват го местните.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *