Съветничката от ГЕРБ Валя Чилова преяде с власт – поема енергетиката!

Валя Чилова

  Валя Чилова, която минава за приближена до бившия шеф на Столичния общински съвет Андрей Иванов, стана директор на водноелектрическата централа към Първа атомна.

Тя е жена с многобройни ангажименти – общински съветник в столицата, председател на надзора на Столичната агенция за приватизация, международен секретар на „Предприемачи – ГЕРБ“ и за капак на всичко това има собствена пиарска агенция, която преуспява, откакто нейната партия е на власт. Въпросният ВЕЦ е изграден в района на помпената станция на атомната централа. Любопитно е, че в него шефовете са четирима, а персоналът – едва 6 души.

Не по-малко любопитна персона е и предшественичката на Валя Чилова на директорското място във ВЕЦ-а на Първа атомна.

Тя се казва Светлана Георгиева и името й е тясно свързано с бившия депутат от ГЕРБ Николай Коцев. Още от 2007 г. Светлана е счетоводителка и управлява фирмите на врачанския народен избраник, който преди време напусна парламента. Както се вижда, покрай неговата раздяла с ГЕРБ и тя се е простила с поста си в енергетиката.

Светлана Георгиева е едва 30-годишна, когато влиза в АЕЦ „Козлодуй“ и в същото време ръководи 7-те фирми на депутата и шеф на ГЕРБ във Врачанска област по това време – Николай Коцев. Поставят я начело на ВЕЦ-а веднага след като ГЕРБ взема властта – на 11 декември 2009 г. Тогава Светлана Георгиева сключва договор да директорства във ВЕЦ-а за пет години, като заплатата й е била 600 лева на месец.

Явно след като Николай Коцев напусна парламента, неговото протеже Георгиева е разкарана от енергетиката, за да освободи място за напористата Валя Чилова.

Още сензации:

loading...

7 Отговора за "Съветничката от ГЕРБ Валя Чилова преяде с власт – поема енергетиката!"

  1. Violeta   01.11.2012 at 0:29

    Valq 4ilova e to4niqt 4ovek za tova mqsto.Ikonomist,umna,nekorumpirana,pyk i s viziq,koeto e mnogo vajnoza kontaktite.

    Отговор
  2. Boris Angelov   09.11.2012 at 20:05

    Така е,но кого го интересуват качествата на хората,когато не е техният човек,просто българина е лицемерен и завистлив.

    Отговор
  3. Иван Иванов   12.11.2012 at 14:07

    Ама пишете едни измислени заглавия ,които не отговарят нито на скандали,нито на разкрития,а само за да очерняте ГЕРБ.НО НЯМА ДА СТАНЕ.Попадението в случая не е на място,визираики ЧИЛОВА,заштото хората следят ,четат и се интересуват и имат представа кои колко пари струва.

    Отговор
  4. Габи Илиева   28.11.2012 at 14:23

    ВСИЧКИ ТЕЗИ БОРИЧКАНИЯ СА НАЧАЛО НА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ И ЗВУЧИ СМЕШНО И БАНАЛНО,КОЕТО НА ИЗБИРАТЕЛЯ МУ Е ОМРЪЗНАЛО И ЗА КОЕТО ВЕЧЕ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ.А ИНАЧЕ ЗА ДАМАТА ОТ БЛИЗКИ СЪМ ЧУВАЛА ХУБАВИ ОТЗИВИ И МИСЛЯ,ЧЕ Е СТРАХОТНА И ВЪНШНО И КАТО ОТГОВОРНОСТ.ПРИВЕТСТВАМ ТАКИВА ЖЕНИ.

    Отговор
  5. Aktivisti   12.12.2012 at 17:26

    VALQ E STRAHOTNA,ZASLUJAVA POZDRAVLENIQ.Tq e lider,ima obedinqva6ti sposobnosti i nai ve4e e mnogo otrovoren 4ovek.

    Отговор
  6. miro   07.02.2013 at 20:02

    Страхотна дама,евала и правя,заслужава повече.

    Отговор
  7. Анонимен   28.03.2016 at 20:20

    Predsedatel na kurvi GERB

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *